Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η αλήθεια για τη φωτογραφία με την "γυναίκα - στρατηγό" των Κούρδων


   
 
Κρίμα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι η Αφρίν! Επειδή η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν τραβήχτηκε καν στην Κομπάνι!
 
 
 
 
Ο αγώνας για την πόλη Κομπάνι στα τουρκο-συριακά σύνορα έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Οι κούρδοι μαχητές του YPG μάχονται ενάντια του Ισλαμικού Κράτους εδώ και σχεδόν ενα μήνα. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για σφαγή εάν οι ισλαμιστές καταλάβουν την πόλη.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της 10ης Οκτωβρίου μια ηρωίδα γεννήθηκε. Η είδηση που δημοσιεύτηκε σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως 
ήταν οτι η Ναλίν Αφρίν - μια γυναίκα - ειναι η διοικητής των κούρδικων δυνάμεων του YPG. Η παραπάνω φωτογραφία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, Twitter και Facebook, οι χρήστες έγραφαν ότι η φωτογραφία απεικονίζει την Αφρίν να οδηγεί τα στρατεύματά της.

Σε μια μέρα η Αφρίν εγινε εθνικό συμβολο των κούρδων ενάντια στην βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Η γυναίκα στη φωτογραφία- κρατώντας κιάλια και με την οργή στα μάτια της - ειναι έτοιμη για μάχη. Είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους τους κούρδους μαχητές.

Κρίμα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι η Αφρίν!
Επειδή η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν τραβήχτηκε καν στην Κομπάνι!

Σύμφωνα με τον φωτογράφο Ματ Τσετι-Ρομπερτς (Matt Cetti-Roberts), η γυναίκα στην φωτογραφία αυτη μάλλον δεν είναι η Αφρίν καθώς ήταν αυτός που τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία στην πόλη Ράμπια στα σύνορα Ιράκ-Συρίας πριν περίπου ενα μήνα!
Όπως αναφέρει ο Ρόμπερτς, η γυναίκα στη φωτογραφία δεν διοικεί μια μεγάλη επιχείρηση αλλά βοηθά έναν ελεύθερο σκοπευτή της YPG.

Ο Ρόμπερτς παραδέχεται οτι δεν γνωρίζει το όνομα της γυναίκας ωστόσο η πιθανότητα να είναι αυτή η Αφρίν ειναι πολύ μικρή.
 
Ειναι εξαιρετικά απίθανο μια γυναίκα ελεύθερος σκοπευτής που πριν ενα μήνα πολεμούσε στο Ιράκ, ξαφνικά να προαχθεί σε διοικητή και να βρεθεί στην Κομπάνι, κοντά στην Τουρκία, στις αρχές Οκτωβρίου, για να αναλάβει μια μάχη που μαίνεται εδώ και 4 βδομάδες!

Ωστόσο, τονίζει ο Ρόμπερτς, η γυναίκα σε αυτή την φωτογραφία ήταν αρκετά απασχολημένη στην Ραμπια. Η ομάδα της σκότωσε κάποιον εχθρό λιγες στιγμές αφού τράβηξε την φωτογραφία ο Ρόμπερτς. Επιπλέον μετά από μερικές ώρες μαχητές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άντρα που είναι στα δεξιά της κούρδισσας - ενα φωτογράφο του YPG που ονομάζεται Μαζλούμ.

Όπως και να χει, γράφει ο Ρόμπερτς, και να μην είναι διοικητής του YPG, σίγουρα αυτή η κούρδισσα μαχήτρια “ειναι εκπληκτική!”

Πηγη - War is Boring/ ΦΩΤΟ - Matt Cetti Roberts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου