Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Προσοχή στα Τηλεπαιχνίδια-το μόνο σίγουρο είναι ότι θα …χρεωθείτε!

Αληθινό παράδειγμα από τηλεπαιχνίδι:

σούπα που την τρώμε το Μ. Σάββατο το βράδυ μετά την Ανάσταση και αρχίζει από ΜΑΓ......

Απάντηση  τηλεθεατή που "δυστυχώς δεν βρήκε την σωστή λέξη":


MAΓΙΡΕΙΣΤΑ (!!!!!!!!!!!!!)

(ο τόνος στο τελευταίο Α  . Η άγνωστη αυτή σούπα προφέρεται :Μαγιρειστά ) 

 




-------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------

Με αφορμή τις καταγγελίες που δεχόμαστε από πολλούς καταναλωτές για φουσκωμένους λογαριασμούς των τηλεφωνικών συνδέσεων τους (σταθερών και κινητών), που προέκυψαν από συμμετοχή τους σε τηλεοπτικά παιχνίδια, συνιστούμε στους καταναλωτές τα ακόλουθα:
  • Μην συμμετέχετε  τηλεφωνικά  σε κανενός τύπου τηλεπαιχνίδι, γιατί η πιθανότητα να κερδίσετε και στο πλέον αντικειμενικό παιχνίδι είναι ελάχιστη.
  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρεωθείτε με τις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις που θα πραγματοποιήσετε σε κάθε παιχνίδι.
Ενώ μας  λένε  ότι «χαρίζουν» κάποιο ποσόν (500€ ή και περισσότερα), στην ουσία κερδίζουν πολλαπλάσια  από τις τηλεφωνικές κλήσεις των καταναλωτών .

Αυτό που παρασύρει τους καταναλωτές είναι το γεγονός ότι   συχνά πιάνουν γραμμή για συμμετοχή κάτι «εντελώς» άσχετοι άνθρωποι , που δεν γνωρίζουν (αν είναι δυνατόν?) ούτε πρόσθεση απλών αριθμών ( μονοψήφιοι και διψήφιοι ) και αυτό  δεν φαίνεται τόσο τυχαίο .

Με απλά λόγια μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε σχεδόν οι μοναδικοί που γνωρίζουμε  τη σωστή απάντηση, και γι’αυτό καλούμε πολλές φορές πετυχαίνοντας στο τέλος  μόνο  ένα φουσκωμένο λογαριασμό στην τηλεφωνική μας σύνδεση .

Με την ευκαιρία αυτή σας θυμίζουμε ότι προ οκταετίας κάποιοι «επιχειρηματίες» τηλεοπτικών παιχνιδιών οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για την εξαπάτηση χιλιάδων  καταναλωτών με την ανοχή και θεσμικών παραγόντων .
Πάντοτε οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί.
Για το Δ. Σ. του ΕΠΚΑΣ
Ο Πρόεδρος                       Η Γ. Γραμματέας
Χ. Τιτής                                 Χρύσα Μπουφίδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου