Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Γκρέμισαν το άγαλμα του «Εύζωνα» στην Άρτα


Σε μια πράξη, που συνιστά προσβολή κατά της ιστορικής μνήμης της Άρτας προχώρησαν άγνωστοι, το ξημέρωμα της Κυριακής. Οι ασυνείδητοι προχώρησαν στο γκρέμισμα του αγάλματος του «Εύζωνα» που βρισκόταν τοποθετημένο στον κόμβο της δυτικής εισόδου της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αρταίων, κ. Κέφης Δημήτριος, από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε από την αστυνομία, βρέθηκε στο σημείο και μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του αγάλματος σε προφυλαγμένο χώρο του Δημαρχείου, έτσι ώστε να επιδιορθωθεί, δήλωσε τα εξής:

«Το ξημέρωμα της Κυριακής 22 Ιουνίου, περί τις 6:00 π.μ., ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία, ότι άγνωστοι, γκρέμισαν τον άγαλμα του «Εύζωνα», που είναι τοποθετημένο στον ομώνυμο κόμβο της εισόδου της πόλης μας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, κινητοποιήθηκαν και σε συνεργασία με την Αστυνομία, μετέφεραν το άγαλμα σε χώρο ασφαλούς φύλαξης του Δήμου. Το άγαλμα έχει υποστεί, ευτυχώς μικρές φθορές, από την πτώση του στο γκαζόν και αφού επισκευαστεί και συντηρηθεί από ειδικό συνεργείο, θα επανατοποθετηθεί στο σημείο που έστεκε τα τελευταία 46 χρόνια.

Η πράξη αυτή, από όπου και αν προέρχεται, είναι απολύτως καταδικαστέα και γενικότερα τέτοιες πράξεις, δεν μπορεί παρά να μας προξενούν θλίψη και ανησυχία. Είμαστε βέβαιοι ότι εκφράζουμε το συναίσθημα των Δημοτών μας και ευχόμαστε να μην υπάρχουν τέτοια γεγονότα στο μέλλον. Οι Αρτινοί πολίτες, είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα την διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη με εντολή του Δημάρχου Αρταίων, κ. Γιάννη Παπαλέξη, θα κατατεθεί άμεσα μήνυση κατά αγνώστων για την κατάπτυστη αυτή πράξη».




Πηγή: epiruschannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου