Σάββατο 17 Μαΐου 2014

H κυβέρνηση απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη

Παράνομο χαρακτηρίζει το υπ. Εσωτερικών το άτυπο δημοψήφισμα που διοργανώνουν δήμοι της Μακεδονίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», μια μέρα πριν στηθούν οι κάλπες  ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης έστειλε σχετική εγκύκλιο στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρει «Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρα κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία», αναφέρει. Καταλήγοντας η εγκύκλιος τονίζει: «Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας...».

Όπως αναφέρει η «Αυγή»,  ο κ.Μιχελάκης δεν αναφέρει ότι οι «κάποιοι» που σκοπεύουν να στήσουν τις κάλπες είναι οι δήμοι, αφού το άτυπο δημοψήφισμα διοργανώνει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από αποφάσεις των 11 δημοτικών συμβουλίων των δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, και γίνεται με την εποπτεία της καμπάνιας «SOSτε το νερό».

Η συγκυβέρνηση, παρότι στον «Καλλικράτη» υπάρχει πρόβλεψη για τοπικά δημοψηφίσματα, αρνήθηκε να προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού διατάγματος, ώστε να καταγραφή η βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Μέλη της «SOSτε το νερό» δήλωναν χθες ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά, όπως ανακοινώθηκε και καλούσαν τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν μαζικά και στην 3η κάλπη που θα στηθεί αύριο στους 11 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.


http://www.topontiki.gr/article/74667/H-kubernisi-apagoreuei-to-dimopsifisma-gia-to-nero-sti-THessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου