Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιγράφει τον Μπαράκ Ομπάμα

Το σποτ «Πρώτη φορά» πανομοιότυπο από την καμπάνια του αμερικανού προέδρου.

Ένα από τα πρώτα διαφημιστικά σποτ του Ποταμιού που παίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι και ένα βίντεο με τον τίτλο «Η πρώτη της φορά».

Στο βίντεο μια νεαρή γυναίκα κάνει διάφορες αναφορές στην «Πρώτη φορά» δίνοντας την εντύπωση ότι μιλάει για την «Πρώτη της φορά», δηλαδή την πρώτη φορά που παραδόθηκε στο ερωτικό πάθος. Στο τέλος μας αποκαλύπτει ότι μιλάει για μια άλλη «Πρώτη φορά», για ... την πρώτη φορά που ψήφισε το Ποτάμι.

Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μια οριακά αντιφεμινιστική καμπάνια ενός διαφημιστή που συνδέει την εικόνα μιας νεαρής γυναίκας με το σεξ για να τραβήξει χτυπήματα το βιντεάκι. Θα μπορούσε να ήταν απλά μια άστοχη ιδέα του Ποταμιού: η πολιτική ως lifestyle επιλογή. Θα μπορούσε ακόμα και να πείσει κάποιους.

Το ζήτημα είναι ότι το συγκεκριμένο βιντεάκι είναι αντιγραφή ενός ανάλογου που είχε γυρίσει η Λένα Ντάραμ για λογαριασμό της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα. Τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη για έλλειψη φιλοδοξίας, αλλά μόνο για έλλειψη πρωτότυπων ιδεών.

 

 


http://www.tovima.gr/media/article/?aid=597711

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου