Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΩΣΣΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Αυτό, όμως, που δεν αντιλαμβάνομαι - και σας το δείχνω με φωτογραφία - είναι στην περιοχή της Θράκης να βγαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του κόμματός του ΠΑΣΟΚ με αφίσα στα τουρκικά. Μόνο στα τουρκικά.
 
Αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι.
 
Εδώ είναι Ελλάδα! Επίσημη γλώσσα είναι η Ελληνική! Οι πολίτες στη Θράκη είναι Έλληνες!
 
Αυτό πρέπει να τελειώνει. Και το δίγλωσσο του ΣΥΡΙΖΑ και το μονόγλωσσο του ΠΑΣΟΚ.
 
Και, δυστυχώς, έχω ανακαλύψει ότι στην ίδια λογική παίζουν και υποψήφιοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σταματήστε το αυτό τώρα. Μαχαίρι. Τελειώστε το. Είναι αντεθνικό. Δεν το καταλαβαίνετε; Είναι κίνδυνος.
 
Εμείς, κύριε Πρόεδρε, σαν συνδυασμός «Μακεδονία -Θράκη - Ελλάδα μας» σας εγγυόμαστε - και απευθύνομαι στη Βουλή των Ελλήνων - για ένα πράγμα:
 
Ορκίστηκα στο Ελληνικό Σύνταγμα. Ορκίστηκα στην Ελληνική σημαία. Θα φωνάζω με κάθε ευκαιρία «Προξενείο στοπ», αλλά και «Σκόπια στοπ», μια που ετοιμάζεται να δοθεί πακέτο το όνομα της Ελληνικής, της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, στους Σκοπιανούς, όταν σαν και χθες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, δάκρυσε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μιλώντας για το όνομα της Μακεδονίας. Κάτι που προφανώς το έχουν ξεχάσει εκείνοι οι οποίοι έριξαν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να έρθουν τώρα να το ξεπουλήσουν μετά από πολλά χρόνια σε αυτόν τον γελωτοποιό των Βαλκανίων που λέγεται Γκρουέφσκι.
 
Σας παρακαλώ πάρα πολύ μην τελειώσετε την Ελλάδα! Μην διαλύσετε την Ελλάδα!
 
Εμείς θα σταθούμε εκεί, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο μετερίζι μας.
 
Και καλώ από τώρα όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημοτικούς και περιφερειακούς, να μας πουν τώρα, έντιμα, ποιους έχουν στον κόρφο τους μέσα από το προξενείο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου