Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ποιος μας παραπλανά για τα δάνεια της ΝΔ, ο κ. Αλμούνια ή ο κ. Κεφαλογιάννης;

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη σήμερα στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη στον ΣΚΑΙ ότι «η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί τα δάνειά της», ο Πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Αλμούνια δήλωσε στις 7/2/2014 απαντώντας σε ερώτησή μου για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις συστημικές τράπεζες:


«Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013.».

 Συνεπώς είτε ο κ. Κεφαλογιάνης παραπλανά τον κόσμο, είτε ο κ. Αλμούνια, είτε (το πιθανότερο) εν κρυπτώ και παράνομα η ΝΔ κούρεψε τα δάνεια της αλλάζοντας τις σχετικές συμβάσεις με τις (κρατικές στην ουσία) τράπεζες.

Επαναλαμβάνω λοιπόν την απαίτηση της Δράσης από τις 12/2 να δημοσιοποιήσουν επιτέλους Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τα στοιχεία σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των δανείων τους.».


Η Δράση επισημαίνει ότι ειδικά η Νέα Δημοκρατία, εκ μέρους της οποίας ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί τα δάνειά της, οφείλει να απαντήσει:

· Πόσα χρωστάει σήμερα στις τράπεζες (το 2012 είχε χρέη 145 εκ. ευρώ);·Πόσους τόκους πληρώνει (με 8% που ήταν το παλαιό της επιτόκιο οι τόκοι μόνο πρέπει να ξεπερνούν τα 11-12 εκ. ευρώ);

· Πόσο κεφάλαιο επιστρέφει ετησίως;

· Με τι εγγύηση εξυπηρετούνται τα εν λόγω δάνεια;

· Από πού προέρχονται τα χρήματα με τα οποία εξυπηρετεί τα εν λόγω δάνεια όταν η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει είναι της τάξεως των 6 εκ. και μόνο οι τόκοι είναι περίπου διπλάσιοι;

· Γιατί αύξησε το δανεισμό της κατά 15 εκ. το 2012 όταν ήξερε ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει τα παλιά;

· Είναι απιστία η χορήγηση επισφαλών δανείων σε κόμματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου