Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Συγκινητικός αποχαιρετισμός καμηλοπάρδαλης σε ετοιμοθάνατο υπάλληλο.

Συγκινητική στιγμή κατέγραψαν οι κάμερες όταν μια καμηλοπάρδαλη αποτίνει ένα θλιβερό αντίο, σε έναν ετοιμοθάνατο εργαζόμενο, που πέρασε όλη τη ζωή του στον καθαρισμό του κλουβιού του ζώο σε έναν ολλανδικό ζωολογικό κήπο.

Συγκινητικός αποχαιρετισμός καμηλοπάρδαλης σε ετοιμοθάνατο υπάλληλο
Ο 54χρονος εργαζόμενος συντήρησης, που πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο, ζήτησε ως τελευταία του επιθυμία να μεταφερθεί με το κρεβάτι του νοσοκομείου στο ζωολογικό κήπο Diergaarde Blijdorp του Ρότερνταμ.

Σε μια σπαρακτική σκηνή, μία από τις καμηλοπαρδάλεις πλησίασε τον άνδρα, γνωστός μόνο με το όνομα Μάριο, και του έδωσε ένα τρυφερό αποχαιρετιστήριο φιλί.

«Αυτά τα ζώα τον αναγνωρίζουν και ένιωσαν πως τα πράγματα δεν ήταν καλά με τον Μάριο» δήλωσε ο Kees Veldboer, ιδρυτής του Οργανισμού Ambulance Wish Foundation, που μετέφερε το Μάριο στο ζωολογικό κήπο.

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Τον είδαμε που έλαμπε».

Ο Μάριο, που είναι διανοητικά ανάπηρος, ζήτησε στη συνέχεια λίγο χρόνο για να αποχαιρετήσει τους συναδέρφους του στο ζωολογικό κήπο, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του.

«Χαρήκαμε πολύ που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία αυτού του ανθρώπου» δήλωσε ο Veldboer.

(από το Έθνος)

Τι τραγική ειρωνία!!!
 Μάριο λέγεται ο άνθρωπος που ένιωσε την αγάπη της καμηλοπάρδαλης,
Μάριους λέγονταν η καμηλοπάρδαλη που έγινε τροφή για τα λιοντάρια μπροστά στους επισκέπτες...
 
Δανία: Οργή για θανάτωση καμηλοπάρδαλης ενώπιον παιδιών

 
Ο Μάριους, αρσενική καμηλοπάρδαλη του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, θανατώθηκε για να αποφευχθεί ενδογαμία στην ομάδα του κήπου, παρά τη συλλογή υπογραφών εναντίον της απόφασης. Ο τεμαχισμός της, πριν ταΐστεί στα λιοντάρια, έγινε μπροστά στους επισκέπτες (ανάμεσά τους και παιδιά), και η υπόθεση έχει προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις που το προσωπικό του κήπου δέχεται μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Η καμηλοπάρδαλη, ηλικίας 18 μηνών, είχε κοινό γενετικό υπόβαθρο με τις υπόλοιπες αρσενικές καμηλοπαρδάλεις του κήπου της Κοπεγχάγης και έτσι η διεύθυνση αποφάσισε, για να αποφύγει την γονιδιακή «ανακύκλωση» και την ενδεχόμενη γέννηση ασθενών ζώων, να θανατώσει τον Μάριους.

Ζωολογικός κήπος στη Βρετανία προσφέρθηκε να πάρει τον Μάριους, ξεκινώντας και συλλογή υπογραφών (μαζεύοντας περίπου 20.000). Τελικά όμως η διεύθυνση προχώρησε στη θανάτωση, που έγινε με πυροβολισμό στο κεφάλι του ζώου.

Στη συνέχεια, οι κτηνίατροι του κήπου τεμάχισαν την καμηλοπάρδαλη ενώπιον των επισκεπτών του κήπου. Αρκετά παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό.

Ορισμένα από τα τμήματα της σορού του ζώου ταΐστηκαν στη συνέχεια στα λιοντάρια του κήπου. Τα υπόλοιπα στάλθηκαν σε πανεπιστήμια.

Μετά το περιστατικό όμως, που είχε πάρει μεγάλη έκταση, οι αντιδράσεις εντάθηκαν. Ο διευθυντής του κήπου, Μπενγκτ Χολστ, είπε πως στόχος προσωπικών απειλών έχει γίνει και ο ίδιος.

«Λαμβάνω ευθείες απειλές εναντίον του ζωολογικού κήπου, εμού και της οικογένειάς μου» είπε ο Χολστ, σύμφωνα με το Reuters. Σε τηλεφώνημα που έγινε στο σπίτι του στη μέση της νύχτας, όπως είπε, ο άγνωστος του είπε πως εκείνος και η οικογένειά του «αξίζουν να πεθάνουν».

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι και άλλα μέλη του προσωπικού του κήπου έχουν δεχθεί απειλές. Η διεύθυνση υπερασπίζεται την απόφασή της.
(από το Πρώτο Θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου