Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Πακιστάν: Χριστιανός καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού για προσβολή του Μωάμεθ.

Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδίκασε δικατήριο της Λαχόρης στο Πακιστάν Χριστιανό, καθώς τον έκρινε ένοχο για προσβολή του Μωάμεθ.
Πακιστάν: Χριστιανός καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού
Ο Σαουάν Μασίχ είναι ο 16ος χριστιανός που καταδικάζεται σε θάνατο σε αυτή τη χώρα με την κατηγορία της βλασφημίας ενώ άλλοι 20 εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον ίδιο λόγο. Ως τώρα πάντως δεν έχει εκτελεστεί κάποιος για το αδίκημα της βλασφημίας.

Όταν έγινε γνωστή η συγκεκριμένη υπόθεση, πριν από περίπου ένα χρόνο, προκλήθηκαν ταραχές στις οποίες μουσουλμάνοι διαδηλωτές πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια χριστιανών στη Λαχόρη.

Το Κέντρο Έρευνας και Μελετών Ασφαλείας του Ισλαμαμπάντ τονίζει ότι από το 1990 τουλάχιστον 52 άνθρωποι που κατηγορήθηκαν για βλασφημία λιντσαρίστηκαν από αγριεμένα πλήθη, πριν φθάσουν καν στο δικαστήριο.

Ακτιβιστές που επιδιώκουν την αλλαγή του νόμου περί βλασφημίας σημειώνουν ότι στόχοι των καταγγελιών γίνονται συχνά άτομα μειονοτήτων για να τους αρπάξουν την περιουσία τους. Η νομοθεσία δεν απαιτεί να παρουσιαστούν λεπτομερείς αποδείξεις στο δικαστήριο και δεν προβλέπεται τιμωρία για όσους καταγγέλλουν ψευδώς άλλα άτομα για προσβολή του Μωάμεθ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63984273
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου