Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Βία και τρομοκρατία. Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα να καπνίζουν στα σχολεία...

Ο Ριζοσπάστης και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Καβάλας ανακάλυψε "βία και τρομοκρατία" σε έλεγχο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που έγινε σε σχολείο.
 
Τον έλεγχο έκανε υγειονομικός υπάλληλος με συνοδεία αστυνομικού. Σύμφωνα με την εφημερίδα του ΚΚΕ πρόκειται για "προκλητική πρακτική" .
Οι μαθητές πρέπει να "προσεγγίζονται με "ειδική παιδαγωγική πρακτική" δηλαδή να αφεθούν οι καθηγητές να κάνουν τα ...στραβά μάτια , όπως κάνουν δεκαετίες στο θέμα του καπνίσματος στα σχολεία...
 
Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας και απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
 
 
Εισβολή αστυνομίας σε Λύκεια της πόλης
...σε εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου!
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε τρία σχολεία της Καβάλας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Να σημειώσουμε ότι μετά από εισαγγελική εντολή στην Καβάλα, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε δημόσιους χώρους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και έχουν κοπεί εκατοντάδες πρόστιμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών όμως, ένας αστυνομικός και ένας υγειονομικός υπάλληλος μπήκαν στα σχολεία (1ο, 2ο και 5ο Λύκειο) και εισέβαλαν κατευθείαν στις τουαλέτες των αγοριών για να πιάσουν επ' αυτοφόρω τους «δράστες». Στη συνέχεια αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μαθητές που κάπνιζαν στις τουαλέτες, επισκέφθηκαν τους διευθυντές. Αρχικά ενημέρωσαν πως η επιχείρησή τους είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και στη συνέχεια απείλησαν πως την επόμενη φορά θα επιβληθούν πρόστιμα και θα κινηθούν διαδικασίες για πειθαρχικές διώξεις των διευθυντών και των εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη των μαθητών.
Πολλά ερωτηματικά γεννά η προκλητική αυτή πρακτική, καθώς ακολουθήθηκε απέναντι σε ανήλικους μαθητές και έγινε μέσα σε σχολεία, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος ή μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία. Οι μαθητές πρέπει να προσεγγίζονται με ειδική παιδαγωγική πρακτική και όχι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους τρομοκρατικούς ελέγχους και απειλές για πρόστιμα.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας καταγγέλλει το γεγονός, σημειώνει ότι δεν είναι τυχαία ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος που έγινε και σε κάθε περίπτωση στοχεύει στην τρομοκράτηση. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την απαίτηση της ΓΑΔΑ να ζητήσει καταγραφή στοιχείων των σχολείων της αρμοδιότητας της Αστυνομίας και να "γνωριστούν με τους διευθυντές ανταλλάσσοντας απόψεις" και μετά τα δεκάδες κρούσματα διώξεων σε όλη την Ελλάδα απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους εργαζόμενους, υλοποιώντας στην πράξη το δόγμα "νόμος και τάξη"».
Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ότι «υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές.
Ειδικά για το θέμα του τσιγάρου αρμόδιοι είναι επίσης η Διεύθυνση Υγείας του νομού και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Κανείς άλλος δεν έχει λόγο γι' αυτό, πόσο μάλλον ο εισαγγελέας και η Αστυνομία».
Τέλος, καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απαντήσουν, σαν μια γροθιά, στη βία και τρομοκρατία της κυβέρνησης, με την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου - συγκυβέρνησης.

1 σχόλιο:

  1. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή