Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Για γέλια. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ...τις ΜΚΟ.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για παρανομίες, διαφθορά και διασπάθιση πόρων από το χώρο των ΜΚΟ, επιβάλουν ριζικές αλλαγές στο όλο καθεστώς λειτουργίας τους. Δεν αμφισβητούμε το σημαντικό ρόλο των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Όμως γίνεται πια σαφές ότι έχουν ιδρυθεί και ΜΚΟ που έχουν στόχο να ωφεληθούν φυσικά πρόσωπα που μετέχουν σ´ αυτές μέσω απάτης και διαφθοράς. Κι αυτοί εκμεταλλεύονται το θολό τοπίο και το έλλειπες θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2011 όταν έγινε σχετική συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε επιχειρήσει να βάλει τάξη στο όλο θέμα, να προχωρήσει σε ελέγχους και να επιβάλει τη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΚΟ και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών τους από τις αρμόδιες αρχές.
Αναμφίβολα όμως, χρειάζεται η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με νομοθετικές παρεμβάσεις που θα επιβάλουν το συστηματικό έλεγχο των ΜΚΟ και θα αποτρέπουν κάθε φαινόμενο αδιαφάνειας και διαφθοράς.
Σε αυτή την προσπάθεια υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής συμβολής και του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κ. Ι. Τέντε που έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει στο πλαίσιο αυτό  κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου νόμου που θα θέσει τέλος στα αρνητικά φαινόμενα στο χώρο των ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου