Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Άδικη η επίθεση στον Θ.Αντετοκούνμπο.


Η άγνοια είναι κακό πράγμα. Ρατσιστές μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στον Θανάση Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν ακόμη και την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας που μόλις πέρσι και μετά από πολύ κόπο απέκτησαν.

Ο λόγος; Μια φανέλα που φορούσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο All Star Game του NBDL και έγραφε «Greek Freak Nation», κάτι που από τους ρατσιστές μεταφράστηκε σαν… ύβρη προς το ελληνικό έθνος.

Κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Το «Greek Freak» είναι το προσωνύμιο που έχουν κολλήσει οι Αμερικανοί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μεταφράζεται ως… κάτι σαν «θαύμα της φύσης» λόγω των αθλητικών του προσόντων και της σπάνιας σωματοδομής του.

Ο 19χρονος άσος των Μπακς βοήθησε τον αδερφό του λειτουργώντας ως φυσικό εμπόδιο στο διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL και ο Θανάσης θέλοντας να ευχαριστήσει τον Γιάννη φόρεσε τη φανέλα που ανέφερε «Greek Freak Nation».

Η λέξη «nation» μπορεί σε πιστή μετάφραση να σημαίνει «Έθνος», αλλά στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ως «ομάδα φιλάθλων». Συχνά μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Λεμπρόν Τζέιμς απευθύνονται στους φίλους των ομάδων τους ως «Lakers Nation» ή «Heat Nation».

5 σχόλια:

  1. Το μήνυμα είναι διφορούμενο.. διαβάζεται με δύο τρόπους.

    Το μόνο σίγουρο, είναι πως ο ιδιοκτήτης της ομάδας "Milwaukee Bucks" που στρατολόγησε τον Αντετοκούμπο, είναι ο Εβραικής Καταγωγής Herb Kohl, πρώην Γερουσιαστής με έντονη ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ Δραση στην Αμερική. : http://esxatianasxesi.blogspot.com/2013/07/antetokounmpo.html
    Χορτάσαμε απο Εβραίους αντιρατσιστές.... (αντιρατσιστές εκτός Ισραήλ, super-ρρατσιστές μέσα στο Ισραήλ...)

    Επιπλέον, το Taxalia είναι μέγας χειροκροτητής της Έδρας Εβραικών Σπουδών που ετοιμάζει το ΚΙΣ στη Θεσσαλονίκη.
    Και πό "Αντικειμενική" ενημέρωση, χορτάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το συγκεκριμένο θέμα , μην επιμένεις...

      http://bleacherreport.com/articles/1736338-ranking-the-10-most-athletic-freaks-in-the-nba

      http://www.eoellas.org/2014/02/17/siggnomi-telos-end/

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνώ, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

      Σαφώς, όσοι είναι "γνώστες" της "διαλέκτου" των γηπέδων ή της slang, θα διαβάσουν στη μπλούζα "Greek Freak Nation".ενα μήνυμα που δεν θίγει την Ελλάδα.

      Όλος ο άλλος κόσμος (ΔΙΕΘΝΩΣ) που ξερει μεν Αγγλικά αλλά δεν ξέρει τη "διάλεκτο" του Αμερικάνικου Μπάσκετ, ΤΙ ΘΑ διαβάσει ;;;;;

      Θα διαβάσει: "Ελλάδα Χώρα Φρικιών" ή κάτι τέτοιο.

      ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..... Κάτι ανάλογο με το:
      "Κωλο-Έλληνες Ρατσιστές"....

      Επομένως το θέμα δεν είναι αν εσύ ή οι φίλαθλοι του NBA γνωρίζετε τη γλώσσα των γηπέδων!

      Το θέμα είναι ότι όσοι ΔΕΝ τη γνωρίζουν, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ τη Μπλούζα, ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ μία ΥΒΡΗ για την Ελλάδα!

      Αναμφίβολα το παιδί είναι καλοπροαίρετο. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για όσους τον επηρεάζουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (και εννοώ τον λομπίστα Σιωνιστή και πρώην Γερουσιαστή ΑΦΕΝΤΙΚΟ του...) http://esxatianasxesi.blogspot.com/2013/07/antetokounmpo.html

      Καταλαβαίνεις ; τον χρησιμοποιούν εν αγνοία του...

      Διαγραφή
    3. Mε αυτήν την σκέψη έχεις δίκιο. Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να ξέραμε αν το έκανε με δική του πρωτοβουλία ή του το είπαν.

      Διαγραφή
    4. Φίλε Κώστα, αυτά τα πράγματα δεν μαθαίνονται, δεν αφήνουν οι masters των media να διαρρέει η αλήθεια προς τα έξω....

      Γι αυτό έχουμε ευθύνη ΕΜΕΙΣ οι απλοί πολίτες πλέον να ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ (και να ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ) την αλήθεια η οποία απο αυτούς χαρακτηρίζεται στην καλύτερη περίπτωση "Συνωμοσιολογία" και στη χειρότερη "Ρατσισμός"....

      Είπαν ότι τη φανέλα του την έδωσε ο αδερφός του ο Γιάννης. Και πές ότι είναι έτσι. Το γεγονός ότι οι κάμερες ΖΟΥΜΑΡΑΝ στη ΦΑΝΕΛΑ, (και αναμεταδόθηκε διεθνώς) είναι μηντιακό κόλπο... όπως και η άλλη φωτό αν θυμάσαι, με τον Αντετοκούμπο και τον αδελφό του, να κρατάνε μιά ΤΡΥΠΙΑ Ελληνική Σημαία.... Μπορεί τα παιδιά απο την καρδιά τους να ευχαριστούν την Ελλάδα. Όμως, αυτό που περνάει στα μήντια, είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ για την Ελλάδα....
      Αυτή είναι η τέχνη της διαστρέβλωσης, της παραχάραξης... Και οι κύριοι σαν το Αφεντικό του Αντετοκούμπο, την ξέρουν καλά!

      Αυτά τα πράγματα, πρέπει να τα καταλαβαίνουμε απο μόνοι μας...

      Διαγραφή