Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Το απόλυτο ρεζίλεμα των ΜΜΕ με την κάλπικη ειδηση της εκτέλεσης του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν

BOREIA-KOREA-TRELLOS01-06JANUARY2014

Το Πρακτορείο Reuters, ξεκαθάρισε την κατάσταση αναφορικά με την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον θείο του δίνοντας τον δήθεν σε πεινασμένα σκυλιά για να τον φάνε. Επιβεβαιωσε έτσι την εφημερίδα Washington Post, που ήταν το πρώτο διεθνές ΜΜΕ που αμφισβήτησε την “είδηση”.
Η “είδηση”, που αποδείχθηκε ψεύτικη, και έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας τον διεθνή αποτροπιασμό, φαίνεται ότι ξεκίνησε ως σάτιρα από ένα κινεζικό μικρό και άνευ ιδιαίτερης σημασίας μπλόγκ. Η είδηση, η οποία αναμεταδόθηκε δύο εβδομάδες μετά σε ολόκληρο τον κόσμο, ΚΑΙ στην Ελλαδα, δημοσιεύτηκε από εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και περιέγραφε τον νεαρό ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ ως ακόμη σκληρότερο κι απρόβλεπτο απ’ ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον θείο του Κιμ, τον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον περασμένο μήνα χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον τρόπο της εκτέλεσης του ανθρώπου που κάποτε ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη χώρα. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Γιανγκ εστάλη στο εκτελεστικό απόσπασμα, μοίρα που επιφυλάσσει η Βόρεια Κορέα για τους “προδότες”.
Ωστόσο, η πληροφορία ότι ο 67χρονος δόθηκε σε 120 πεινασμένους σκύλους εμφανίστηκε στην κινεζική ιστοσελίδα-blog, Tencent Weibo ως σατιρική ανάρτηση και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από έντυπα ανά τον κόσμο. Η ανάρτηση στο Tencent Weibo που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και δέχτηκε 290.000 “χτυπήματα”, ανέφερε ότι ο Γιανγκ και πέντε συνεργάτες του κατασπαράχτηκαν από τα σκυλιά.
ΠΗΓΗ: Reuters, ANA-MPA – Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ
 http://mignatiou.com/?p=18865#ixzz2poNz6qV8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου