Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ένας χάκερ είναι πιο επικίνδυνος από έναν βιαστή!

Την άποψη αυτή έχουν οι αμερικανικές αρχές αφού ο χάκερ Deric Lostutter, μέλος των Anonymous,  ο 26χρονος ο οποίος εντόπισε και δημοσιοποίησε στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τα καταδικαστούν δυο βιαστές, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη από εκείνη που επιβλήθηκε στους βιαστές!
 
Οι αμερικανικές αρχές τα τελευταία χρόνια είναι πιστές στο δόγμα ότι το χακάρισμα για την αποκάλυψη εγκληματικών ενεργειών - η πλειοψηφία των οποίων είναι δια χειρός μυστικών υπηρεσιών και «αδερφών» οργανισμών και ινστιτούτων - είναι βαρύτερο αδίκημα από τα ίδια τα εγκλήματα που αποκαλύπτονται εκτός βεβαίως εάν ο χάκερ δεχθεί να συνεργαστεί με την NSA…
 Το δόγμα  το είδαμε πρόσφατα σε πλήρη εφαρμογή και στην περίπτωση του Jeremy Hammond, του πολιτικού ακτιβιστή και χάκερ, ο οποίος καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για τη μεταφορά δεδομένων της ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών Strategic Forecasting στον ιστότοπο καταγγελιών Wikileaks. Το είδαμε και στην περίπτωση του χακτιβιστή Aaron Swartz, ο οποίος αυτοκτόνησε τη στιγμή που αντιμετώπιζε πολυετή φυλάκιση.
Μόνο που η περίπτωση του Deric Lostutter, έχει προκαλέσει ακόμα και τους πιο συντηρητικούς Αμερικανούς.
Η ιστορία αφορά στον βιασμό μιας 16χρονης  στην πόλη Stebenville  από συμμαθητές της μέλη της ομάδας ράγκμπι,  πριν από ενάμιση χρόνο. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την αμερικανική κοινή γνώμη αφού έγιναν προσπάθειες για να κουκουλωθεί η υπόθεση και μάλιστα να επιρριφθεί ούτε λίγο ούτε πολύ η ευθύνη στο θύμα.
Ο Deric Lostutter, που παρακολουθούσε την εξέλιξη της υπόθεσης και τις καταγγελίες για κουκούλωμα αποφάσισε να διερευνήσει με τον τρόπο που ξέρει πολύ καλά την υπόθεση. Χακάροντας, δηλαδή, τους υπολογιστές των δραστών. Στη συνέχεια έφτιαξε ένα βίντεο με τις φωτογραφίες από τον βιασμό που είχαν τραβήξει οι δράστες καθώς και τα tweets τους, βίντεο το οποίο ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ομάδας ράγκμπι του σχολείου. Με αυτό τον τρόπο απέδειξε ότι η 16χρονη ήταν αναίσθητη όταν βιαζόταν, πράγμα που κατέρριπτε παταγωδώς το επιχείρημα των δραστών ότι η κοπέλα έκανε συναινετικό σεξ.
Οι αρχές εντόπισαν από πού διέρρευσε το βίντεο και το FBI εισέβαλε στο σπίτι του Lostutter και τον συνέλαβε. Έτσι παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του στην αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών του βιασμού οδήγησε στις καταδίκες των δυο βιαστών αλλά και στην αποκάλυψη ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση,  ο χάκερ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών! Και είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους δυο βιαστές αποφυλακίστηκε λόγω καλής συμπεριφοράς έχοντας μείνει στη φυλακή λιγότερο από ένα χρόνο…
Πηγή: Το Ποντίκι


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου