Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Aπίστευτη απάτη: Τα παραχωρούν αντί 261 εκατ. και θα πληρώσουμε 600 εκατ. για τα νοικιάσουμε

Σε απίστευτη απάτη, σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, εξελίσσεται η υπόθεση της «αξιοποίησης» των 28 ακινήτων του Δημοσίου.
Το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε την εκμετάλλευσή τους στις εταιρείες real estate των τραπεζών Εθνικής και Eurobank για 20 χρόνια αντί του ποσού των 261,3 εκατ. ευρώ και αυτές θα τα  νοικιάσουν στο Δημόσιο αντί 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Δηλαδή θα εισπράξουν 600 εκατ. ευρώ.

Η επαχθής αυτή συμφωνία που να συντελέστηκε στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων αποδεικνύει πώς η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή των σχέδιο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Πιθανόν αυτό να διευκολύνει και η καθυστέρηση στην εξέλιξη των λεγόμενων αποκρατικοποιήσεων. Περνάει ο χρόνος, πιέζει η τρόικα για έσοδα και η κυβέρνηση ξεπουλάει τα ασημικά έναντι πινακίου φακής.
Με συμβούλους τις εταιρείες Eurobank Equities Investment Firm A.E. και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε. το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στη σύμβαση «εκμετάλλευσης» των 28 ακινήτων «φιλέτων» του Δημοσίου στις εταιρείες Real Estate των δύο αυτών τραπεζών. Τι ακριβώς προβλέπει η συμφωνία;
Το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει 261,3 εκατ. ευρώ, τα οποία εντός 10ημέρου αυστηρά, όπως λέει ο νόμος που διέπει τη λειτουργία του, θα μεταβούν στον ειδικό λογαριασμό χρέους. Δηλαδή θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των δανειστών.

Ωστόσο το Δημόσιο υποχρεώνεται να πληρώνει ενοίκιο στους καινούργιους ιδιοκτήτες για μια περίοδο 20 ετών, ύψους 30 εκ. ευρώ ετησίως. Δηλαδή έλαβε 261,3 εκατ. για να πληρώσει 600 εκατ. ευρώ, τα οποία ως τώρα δεν πλήρωνε, και τα οποία θα βγουν από τον προϋπολογισμό, από τις τσέπες των φορολογούμενων.

Κι αυτό γιατί μεταξύ των ακινήτων είναι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της πρωτεύουσας αλλά και της περιφέρειας.
Το Δημόσιο, δεν φτάνει που θα «ξεσπιτωθεί» κι από νοικοκύρης θα γίνει νοικάρης, αλλά υποχρεώνεται κι από πάνω να αναλάβει τα κόστη συντήρησης των κτιρίων, τα έξοδα ασφαλίστρων, τους φόρους και τους δασμούς.
Οι νέοι κάτοχοι των ακινήτων έχουν μόνο την υποχρέωση να επενδύσουν περίπου 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των κτιρίων.
defencenet.gr


 
 
O Σαμαράς ΔΕΝ απάντησε... 
(από την χθεσινή 10/11/2013 ομιλία Τσίπρα στην βουλή)
 
Δώστε μου τώρα μία ακόμη εξήγηση. Γιατί πουλήσατε, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ είκοσι οκτώ ακίνητα του δημοσίου για 260 εκατομμύρια ευρώ που πήγαν όλα για το χρέος, υπογράφοντας παράλληλα ότι για τα επόμενα είκοσι χρόνια θα δίνουμε ενοίκιο 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, συνολικά δηλαδή 600 εκατομμύρια ευρώ; Δηλαδή θα πάρουμε 260 εκατομμύρια ευρώ τώρα, για να δώσουμε 600 εκατομμύρια ευρώ στο βάθος της εικοσαετίας, δηλαδή ζημιά 340 εκατομμύρια ευρώ! Γιατί; Τα βρήκατε κληρονομιά αυτά τα χρήματα, κύριε Πρωθυπουργέ; Γιατί το υπογράψατε αυτό;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου