Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Έκανε και το ΠΑΣΟΚ την "επανάστασή" του για τον Φόρο Ακινήτων. (ραντεβού πάλι την άλλη εβδομάδα για τα "ΝΑΙ")

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σημαντική αναμόρφωση του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπως αποφασίστηκε στην αποψινή συνεδρίαση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα.
Η αναμόρφωση πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε μέσα στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου, να υπάρχει δικαιότερη κατανομή των βαρών και να φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία.
Παράλληλα θα πρέπει να προβλεφθούν απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως επίσης και χαμηλοί συντελεστές για παραγωγικές εγκαταστάσεις του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Επίσης να αντιμετωπιστούν διαφορετικά τα ακίνητα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λόγω χωροταξικών, αρχαιολογικών και πολεοδομικών περιορισμών.
Ακόμη, η Κ.Ο. σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς θα συγκροτήσει ομάδες εργασίας για τη διατύπωση μιας προοδευτικής φορολογικής πρότασης.

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με την δημαρ. Τελικά αν κάποιος δεν έχει να πει κάτι, καλύτερα να μην μιλάει καθόλου! Αν αρχίσει να αερολογεί μπουρδολογόντας ή να μπουρδολογεί αερολογόντας, το τελικό αποτέλεσμα είναι κωμικοτραγικό!

    Υ.Γ : Τέτοιου τύπου ανακοινώσεις δείχνουν την τεράστια αμηχανία καθώς και την σύγχιση που επικρατεί στο πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή