Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Παραβιάζεις κανονισμούς της Ε.Ε ;;; 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ.


Η απαράδεκτη τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή,  κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα λεγόμενα «βραχιολάκια» των κρατουμένων:

«Μετά το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται άρθρο 458Α με τίτλο "Παραβάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κανονισμών της ΕΕ" που έχει ως ακολούθως:

"Οποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν».

Ζητώντας την απόσυρσή της  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης είπε:

Γιατί η κυβέρνηση φέρνει σήμερα και σε τέτοιο νομοσχέδιο μια τέτοια τροπολογία τεράστιας πολιτικής σημασίας:  Είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα και δεν ξεπερνιούνται τόσο εύκολα τα περί διεθνούς έννομης τάξης.

Ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν σωστός; Διεθνής έννομη τάξη. Ο πόλεμος κατά του Ιράκ για να φύγουν τα "χημικά όπλα" ήταν διεθνής έννομη τάξη. Ποια είναι η διεθνής έννομη τάξη και από πού καθορίζεται;

Ας πάρουμε μερικά επιχειρήματα, για να δούμε πρακτικά πώς θα λειτουργούσε η τροπολογία στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας αν ίσχυε τότε. Ο πόλεμος αυτός εξαπολύθηκε από το ΝΑΤΟ και είχε την έγκριση της ΕΕ και πάρθηκαν μέτρα και μέτρα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, μάλιστα έριξαν ακόμα και βόμβες στείρωσης.

Εμείς, λοιπόν ή οποιοσδήποτε λαός δεν συμφωνούμε και θεωρούμε έγκλημα τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ο λαός ξεσηκώνεται και εμποδίζει, πήγαμε τρόφιμα σε περιοχές της Γιουγκοσλαβίας και αν ίσχυε η τροπολογία αυτή η ενέργεια θα συνεπάγονταν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Τρίτο παράδειγμα η Συρία όπου πήρε απόφαση η ΕΕ και λέει πόλεμος. Βγαίνουμε εμείς και λέμε όχι. Παίρνει απόφαση η ΕΕ και λέει εμπάργκο, εμείς στέλνουμε τρόφιμα για να μην πεινάει ο κόσμος. Τι θα γίνει; Φυλακή, γιατί παραβιάζουμε απόφαση της ΕΕ.

 Νεώτερη εξέλιξη: O Αθανασίου άλλαξε την τροπολογία.

2 σχόλια:

  1. Λαϊκισμός στο φουλ.Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κανονισμός της ΕΕ που να αφορά πόλεμο, ούτε τώρα ούτε ποτέ..Η ΕΕ δεν έχει κοινή εξωτερική πολιτική από την συνθήκη της ίδρυσης της μέχρι σήμερα και ούτε πρόκειται και στο άμεσο μέλλον γιατί δεν διαθέτει δικό της στρατό για να την επιβάλλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πώς δικαιολογείς την ύπαρξη αυτού του άρθρου στον Π.Κ; και δεν αφορά μόνο την Ε.Ε ,που αναφέρεις, αλλά και το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

      Διαγραφή