Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώην στέλεχος του ΚΚΕ αποκαλύπτει: To KKE θέλει την κατάργηση της δημοκρατίας.




Ο Θ. Πάγκαλος ( είναι από τα πιο παλιά μέλη (εν ζωή) του ΚΚΕ

πριν την διάσπασή του φτάνοντας μέχρι και στην Κεντρική

Επιτροπή του Κόμματος) δήλωσε σήμερα σε πρωινή εκπομπή της

ΔΤ :
 
 


" To KKE έχει στο καταστατικό του την κατάργηση της αστικής
 
δημοκρατίας με επανάσταση"









Ας δούμε σε αποσπάσματα τι λέει το πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ όπως ψηφίστηκε στο 19ο συνέδριο τον Απρίλιο του 2013. (ολόκληρο εδώ)


(τι θέλει το ΚΚΕ)

-Το ΚΚΕ, .... δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου.


(προετοιμασίες για επανάσταση)

-Το ΚΚΕ δρα στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του υποκειμενικού παράγοντα για την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης.



(σε περίπτωση πολέμου)

-Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό - λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.



(όταν γίνει η επανάσταση , πού πρέπει οι κομμουνιστές να υπεισχύσουν)

-Σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης, το επαναστατικό εργατικό - λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης του μπορεί να γίνει το κέντρο της λαϊκής εξέγερσης ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία, υπερισχύοντας σε βασικές περιοχές, ιδιαίτερα στα βιομηχανικά - εμπορικά - συγκοινωνιακά κέντρα, κέντρα επικοινωνιών - ενέργειας, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αδρανοποίηση των μηχανισμών της αστικής εξουσίας και η εξουδετέρωσή τους, η ανατροπή της δικτατορίας της αστικής τάξης, η ανάδειξη και επικράτηση των λαογέννητων επαναστατικών θεσμών, που παίρνουν στα χέρια τους τη νέα οργάνωση της κοινωνίας, η εγκαθίδρυση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας.


(στην επανάσταση περιμένουν βοήθεια από τον ...στρατό)

-Τη στήριξη του επαναστατημένου λαού από όσο το δυνατόν ευρύτερες δυνάμεις που αποσπώνται από το στρατό.


(τι γίνεται με στρατό, αστυνομία όταν εδραιωθεί η επανάσταση)


-Στη θέση του αστικού Στρατού και των Σωμάτων καταστολής, που έχουν διαλυθεί εξολοκλήρου, δημιουργούνται νέοι θεσμοί της σοσιαλιστικής εξουσίας, στη βάση της επαναστατικής πάλης για τη συντριβή της αντίστασης των εκμεταλλευτών και την υπεράσπιση της Επανάστασης.


Παλαιότερη δήλωση του ιδίου :


«Έχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ενωση στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εξωφρενικό;» 
 
 «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί»!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου