Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Μας κάνουν πλάκα - Ανυπόγραφες απολύσεις άνευ σφραγίδας

 


Έγγραφο με αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, το οποίο ωστόσο δεν φέρει καμία υπογραφή ή σφραγίδα, παραλαμβάνουν από το πρωί οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Στο έγγραφο, που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μία καλοστημενη φάρσα μας υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση εργασίας ή έργου, έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013.
Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε, αναφέρεται στο κείμενο, θα σας καταβληθούν αποδοχές δυο μηνών. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας και για τα οποία είστε υπεύθυνος-η στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη για υποχρεούστε στη διαφύλαξη τους.


Όπως αναφέρουν οι τυπολογίες του ΠΑΡΟΝ το έγγραφο δεν έχει καμία αξία, αφού δεν διαθέτει τα απαραίτητα όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία, όπως η σφραγίδα της εταιρείας και οι υπογραφές των δύο συμβαλλόμενων. Οι απολύσεις είναι επίσης άκυρες, καθώς έγιναν με καθυστέρηση από το κλείσιμο της εταιρείας (11.06.2013) από τους Γιάννη Στουρνάρα και Σίμο Κεδίκογλου και δεν συνοδεύονται από ρητή αναφορά καταβολής των δόσεων της αποζημίωσης. Είναι άκυρες όμως και προς το σκέλος του “ξαφνικού θανάτου” της εταιρείας και σε εκείνο των ομαδικών απολύσεων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου