Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Οι ανακοινώσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συγγνώμη που σας έβαλα στο κόπο να δείτε αυτήν την ανάρτηση
αλλά , αλήθεια
 
περιμένατε να πούνε κάτι αυτά τα κόμματα για την άλωση της Κωνσταντινούπολης;;;...
 
Το μόνο, εκτός φυσικά  της πορείας της Χ.Α, σχετικό που βρήκα είναι από την νεολαία των ΑΝΕΛ
 
 
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

29 Μαΐου. Χαραγμένη στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων με τη φράση «Η Πόλις Εάλω»


Ημέρα μνήμης η σημερινή, κατά την οποία τιμούμε τους υπερασπιστές της Πόλης, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από αυτό που όρισε η μοίρα σε κάθε Έλληνα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Να προτιμήσουν έναν περήφανο θάνατο από την υποδούλωση και τη σκλαβιά.

Ημέρα σταθμός που συμβολίζει την πτώση μιας τεράστιας και μακρόχρονης Αυτοκρατορίας και ενός μεγάλου πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που απετέλεσε την αιτία και τη θεμέλια λίθο πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο δυτικός κόσμος στα πρώτα, μετέωρα, βήματά του. Με την πτώση της Πόλης την ημέρα αυτή ξεκινάει μία νέα περίοδος για τον Ελληνισμό. Μία περίοδος που χαρακτηριστικό είχε τους αγώνες και τις επαναστατικές κινήσεις που ξεκίνησαν αμέσως μετά την Άλωση, αλλά επισφραγίστηκε με διωγμούς και σφαγές από τον Τούρκο κατακτητή.

Οι αγώνες και οι θυσίες των Ελλήνων για την Πατρίδα και για την ελευθερία θα αποτελούν πάντα παράδειγμα για τις νεότερες γενιές του έθνους, που θα κρατήσουν την Ιστορική Μνήμη ζωντανή, σε πείσμα εκείνων που, ταγμένοι στο άρμα της εξυπηρέτησης κάθε είδους οικονομικού συμφέροντος σε βάρος της πατρίδας και των πολιτών της, είτε χύνουν το δηλητήριο του Εθνομηδενισμού, είτε επιδίδονται σε προφάσεις πατριωτισμού, διασαλεύοντας σε κάθε περίπτωση την κοινωνική ειρήνη και επιδιώκοντας την Ιστορική Λήθη και μία νέου τύπου υποδούλωση του Ελληνισμού.

1 σχόλιο: