Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών

Δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών αντιδρούν στις διώξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα απέναντι σε συναδέλφους τους που με βάση τον άκρως αντιδραστικό νόμο 4093/12 αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της επιορκίας, τίθενται σε «αυτοδίκαιη αργία», βλέπουν στην προοπτική ακόμα και τον κίνδυνο της απόλυσης.
Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ καθώς και πολλές ΕΛΜΕ και σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και ζητούν να παύσει η δίωξη της Σοφίας Ποταμιάνου, συνδικαλίστριας εκπαιδευτικού στην Κεφαλονιά, αιρετής στο ΠΥΣΔΕ, που στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων και έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Ψηφίσματα συμπαράστασης για την εκπαιδευτικό έχουν βγάζει μεταξύ άλλων οι: Α' και Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ΕΛΜΕ Πειραιά, Ζακύνθου, Λευκάδας, Χανίων, Θήρας, Φθιώτιδας, Ξάνθης, Κιλκίς καθώς και οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας «Ε. Αλεξίου», «Γ. Σεφέρης», «Μιχάλης Παπαμαύρος», «Ρήγας Φεραίος» κ.ά.
Αντίστοιχα, δεκάδες είναι τα ψηφίσματα των σωματείων που απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις του Δ. Αχείμαστου, εκπαιδευτικού από την Ηλεία, που τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή κάποιος του έκανε μήνυση για οικονομικές διαφορές, καθώς και του Στ. Γκουλιώνη, δασκάλου στη Λάρισα, που διώκεται για συμμετοχή του σε πολιτική κινητοποίηση.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7420414

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου