Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Η Ε.Ε δίνει όπλα στους αντάρτες στην Συρία.

Δήλωση της Ρένας Δούρου
Για τη χθεσινοβραδινή απόφαση των υπουργών Εξωτερικών ΕΕ σχετικά με την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους αντάρτες της Συρίας


Σε απολύτως λάθος κατεύθυνση κινείται η απόφαση των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σχετικά με την άρση του εμπάργκο χορήγησης οπλισμού προς τη μία από τις δύο εμπόλεμες πλευρές στον εμφύλιο της Συρίας, εκείνης των ανταρτών. Η απόφαση, που ελήφθη ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση και μετά από μεγάλες πιέσεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, ουσιαστικά «ρίχνει λάδι στη φωτιά» της εμφύλιας σύρραξης, σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων έχει εμπλακεί η σιϊτική Χεζμπολάχ. Λίγη αξία έχει η δήλωση του βρετανού υπουργού Γουίλιαμ Χέηγκ ότι η χώρα του δεν σκοπεύει στο ‘άμεσο μέλλον’ να προμηθεύσει όπλα στους αντάρτες.

Εκείνο που χρειάζεται σήμερα στον παρατεταμένο αιματηρό εμφύλιο της Συρίας δεν είναι ο εξοπλισμός της μίας ή της άλλης πλευράς, αλλά η επείγουσα αναζήτηση λύσης μέσα από διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή των ντόπιων μερών, χωρίς κανενός είδους έξωθεν παρεμβάσεις.

Αποφάσεις σαν αυτή των 27 αυξάνουν το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και «συντηρούν»το αιματηρό αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου