Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Η μήνυση Νικολόπουλου για τον ΟΠΑΠ


Μηνυτήρια Αναφορά για την ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

«Σε μια περίοδο που οι πολίτες βάλλονται από οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων από μειώσεις εισοδημάτων και από πλήθος άλλων ανάλγητων φοροληστρικών μέτρων που έρχονται βροχηδόν ως απόρροια της «επαναδιαπραγματευτικής» πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά, συγκεκριμένες χαριστικές αποφάσεις του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ υπέρ καλοβολεμένων υψηλόμισθων στελεχών, προκαλούν εύλογα την κοινή γνώμη.

Αποζημιώσεις μαμούθ σε ημετέρους, ειδικά μισθολόγια, προκλητικές πολιτικές προώθησης των στοιχημάτων, σε ημέτερα μνημονιακά ΜΜΕ.

Και όλα ταύτα ενώ ο Πρωθυπουργός και οι τρείς αρχηγοί αποφάσισαν να συνεχίσουν να δίνουν στον λαό και στην οικονομία το ίδιο «πικρό φάρμακο» που έγινε φαρμάκι θανατηφόρο.

Μέτρα που ανατροφοδοτούν την ύφεση και προκαλούν πόνο, αίμα και δάκρυα στους πολλούς», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο όπου κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, μηνυτήρια αναφορά κατά κάθε υπευθύνου για τα κάτωθι περιγραφόμενα αδικήματα.

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε: «  Στην τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία, αυτά δεν έχουν σημασία αρκεί να συνεχίζουν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά, έχοντας συμφωνήσει και στην ‘’ξετσίπωτη’’ ηθική της δίκαιης μοιρασιάς 6-4-2…οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

 

Στη μαύρη περίοδο της οικονομικής ανέχειας, οι τελευταίες διορισμένες από τα Κυβερνητικά τρία κόμματα διοικήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ, προσπαθούν να μοιράζουν τα λάφυρα στους νικητές για τη σκοπιμότητα και το χρόνο δίνοντας δωράκια στους ημέτερους, με περίεργες αποφάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα πέρυσι «η Διοίκηση Ι. Σπανουδάκη» στην ΟΠΑΠ ΑΕ,  έδωσε μπόνους σε πέντε στελέχη, ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και την επομένη ημέρα τους επαναπροσέλαβε με σύμβαση έργου και παχυλούς μισθούς.

Αυτό το πετυχημένο ίδιο κόλπο επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες, ο  νέος επικεφαλής, ο εκλεκτός της τρικομματικής Κυβέρνησης κ. Κ. Λουρόπουλος.

Έδωσε πρώτα τα μπόνους ύψους από 250-430 χιλιάδες ευρώ σε 4 στελέχη της εταιρείας και τώρα, εισάγει προς ψήφιση στο ΔΣ την ανάθεση σύμβασης έργου σε όλους αυτούς και μάλιστα με παχυλούς μισθούς!!!

Ταυτόχρονα όμως η «Διοίκηση Λουρόπουλου» εμπαίζει τους πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ, για μία σειρά καυτών ζητημάτων που ενώ έχει δώσει, κατηγορηματικές υποσχέσεις και ρητές, έχει αναλάβει δεσμεύσεις  τώρα ανεξήγητα και προκλητικά δεν τις πραγματοποιεί.

Ας σημειωθεί ότι κατά γενική ομολογία οι βιοπαλαιστές 5500 πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλη την χώρα, είναι αυτοί που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, 16 ώρες το 24ωρο, συμβάλουν και συγκεντρώνουν τον πλούτο της ΟΠΑΠ ΑΕ, τον οποίο οι Διοικήσεις σπαταλούν.

Επειδή ο μέτοχος που επιβάλει τις διοικήσεις στην ΟΠΑΠ ΑΕ είναι το κράτος και η κυβέρνησή του.

Επειδή οι προκλήσεις των μανδαρίνων σε καιρούς χαλεπούς, μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και απρόβλεπτες κοινωνικές αναταράξεις.

Επειδή η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει εάν από αμέλεια ή δόλο λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις όπως των δήθεν απολύσεων με bonus και εν συνεχεία των επαναπροσλήψεων τους»

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος  συνέχισε: «Ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα επιβάλλουν να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που ζήτησα μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Δυστυχώς όμως π Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνήθηκαν θέλοντας -πιθανόν- να καλύψουν τους δικούς τους ανθρώπους και τις δικές τους ευθύνες. Για αυτό σήμερα ζήτησα όπως έχω υποχρέωση και καθήκον την συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου:
-          Να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και οι συμβάσεις από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα όλων των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ ΑΕ που έλαβαν μπόνους για να συνταξιοδοτηθούν και που την επόμενη μέρα επαναπροσλαμβάνονταν με συμβάσεις έργου.

-          Να κατατεθεί η μισθολογική κατάσταση, όλων των εργαζόμενων.

-          Να κατατεθεί ο κατάλογος όλων των συμβούλων καθώς και οι αποδοχές αυτών.

-          Να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία με τις πλήρεις αποδοχές όλων των διορισμένων μελών του ΔΣ του ΟΠΑΠ, καθώς και όλες οι αμοιβές και τα συμπαρομαρτούντα (αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες, έξοδα δημοσίων σχέσεων και ταξίδια)».

 

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας : «Επειδή οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Νόμο.

 

ΖΗΤΩ

 

Την κίνηση ποινικής δίωξης για τα προαναφερθέντα ποινικά αδικήματα που τελούν με πράξεις και παραλείψεις τους τα ως άνω φυσικά πρόσωπα, με τη θεσμική ιδιότητα που φέρουν, καθώς και την παραδειγματική τους τιμωρία».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου