Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Εμφανίστηκαν «άγγελοι» στο Άγιον Όρος! Ποιος και γιατί μετέδωσε αυτό το ψέμα;

Πριν από λίγες μέρες έκανε τον γύρω του διαδικτύου φωτογραφία από το Άγιο όρος, όπου εμφανίζονταν άγγελοι στο βάθος φωτογραφίας που είχαν τραβήξει προσκυνητές!


Πολλές ιστοσελίδες και blogs ανάμεσά τους το Newsbomb, το Press GR, το Troktiko, και πολλά άλλα -δείτε εδώ σχετική αναζήτηση- αναδημοσίευσαν επικαλούμενοι το Αγιορείτικο Βήμα την σχετική είδηση.
Εμείς μετά από συζήτηση της συντακτικής ομάδας, αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε την φωτογραφία “θαύμα” γιατί κάτι δεν μας πήγαινε καλά όταν ένας εκ των συνεργατών μας, ήταν σίγουρος ότι την είχε δει πριν πολλά χρόνια, την ίδια αυτή φωτογραφία!
Τελικά μετά από αναζήτηση 2 ημερών, η “γνήσια” φωτογραφία βρέθηκε και μπορείτε να την δείτε παρακάτω!
Η απορία και ο προβληματισμός μας είναι, για ποιο λόγο να δημιουργηθεί τέτοιος “ντόρος”…
Τα blogs, συνήθως τα διαχειρίζονται 1,2 το πολύ 3 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ασχολούνται από χόμπι και σίγουρα δεν έχουν τη δυνατότητα διασταύρωσης της είδησης.

Οι “μεγάλες” ιστοσελίδες όμως με ομάδες δημοσιογράφων, πως έπεσαν σ’ αυτή τη παγίδα;

Εμείς μη πονηρά σκεπτόμενοι, θεωρούμε ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν την πλάκα τους και έστειλαν αυτή τη φωτογραφία τώρα λέγοντας ψέμματα ότι είναι πρόσφατη από το Άγιο όρος.

Για περισσότερα, περιμένουμε απαντήσεις από αυτούς που ξεκίνησαν αυτό το παραμύθι!

Δείτε την γνήσια φωτογραφία η οποία έχει αναρτηθεί από το 2007 σε forum με την επισήμανση στα Γεωργιανά ως “Θαύμα” (სასწაულები).



Επίσης, έχει δημοσιευθεί στο blog “Ορθοδοξία” χωρίς να γνωρίζουμε το πότε… σίγουρα πάντως όχι πρόσφατα! Δείτε το ΕΔΩ
09-04-2013 Αναγνώστης μας έστειλε πληροφορία -την οποία δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε- ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε γίνει θέμα σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, στην οποία μάλιστα ήταν προσκεκλημένος και ο κάτοχός της.

Σημειώνουμε εδώ, ότι ο Χαρδαβέλας είναι ο ιδιοκτήτης του Newsbomb… την ιστοσελίδα που αναφέρουμε παραπάνω ότι δημοσίευσε την είδηση ως… φρέσκια!

http://www.madatoforos.com

1 σχόλιο: