Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις έβαζε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας!

(Να πουλήσουμε...να πουλήσουμε Γιάννη μου , και μην σε νοιάζει τίποτα...)

Έντονες αντιδράσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης προκάλεσε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τις αποκρατικοποιήσεις, βάσει της οποίας μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας!

Σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που εντάσσονταν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και επρόκειτο να συζητηθεί χθες το βράδυ και σήμερα το μεσημέρι στην ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνονταν όρος σύμφωνα με τον οποίο
 «οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες που έχουν υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ υποχρεούνται να δίνουν στους υποψήφιους αγοραστές τους ακόμη και απόρρητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία τους».

Δεδομένου ότι στις υποκρατικοποίηση αυτές εταιρείες συμπεριλαμβάνονταν και η ΕΒΟ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν, αν μη τι άλλο, έντονες. Χθες το βράδυ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) τόνισαν ότι διαφωνούν και ότι θα καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε χθες, εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, ότι αποσύρεται μερικώς η εν λόγω τροπολογία προκειμένου να επανέλθει σήμερα με διαφορετική διατύπωση.
Τελικά, μετά την μερική απόσυρση της τροπολογίας χθες το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να την αποσύρει ολικώς σήμερα και να την επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα σε νέο νομοσχέδιο...
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου