Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ανακαλούν τα Σκόπια την απαγόρευση των τουρκικών σήριαλ

Στα Σκόπια παρ' ολίγον να προκληθεί διπλωματική κρίση με την Τουρκία, όταν ο Ίβο Ιβάνοφσκι, υπουργός για την Κοινωνία της Πληροφορίας στη FYROM προανήγγειλε νέο νόμο που θα υποχρεώνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς των Σκοπίων να προβάλλουν πρόγραμμα παραγωγής πΓΔΜ, επισημαίνοντας «ήταν αρκετά 500 χρόνια τουρκικής δουλείας».

 

Λίγες μέρες μετά, ο κατά τα άλλα «εθνικιστής» πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι έσπευσε να υπερασπιστεί τα τουρκικά σήριαλ δηλώνοντας ότι η τοποθέτηση του υπουργού του παρεξηγήθηκε...
«Η 'Μακεδονία' και η Τουρκία έχουν εξαιρετικές φιλικές σχέσεις. Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μας τόσο γενικά όσο και αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις, είναι εξαιρετικές με κάθε έννοια. Η δήλωση του υπουργού Ιβάνοβσκι για τις τουρκικές σειρές ήταν ακατάλληλη αλλά δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν. Είναι προφανές ότι η δήλωση μεταδόθηκε αποσπασματικά, δημιουργώντας την εντύπωση ότι θα απαγορευθούν οι τουρκικές σειρές. Ο υπουργός δεν είπε ποτέ ότι θα απαγορευθούν, ούτε πάλι έχουμε σκεφτεί να απαγορεύσουμε οποιαδήποτε», δήλωσε ο κ. Γκρούεβσκι, προσθέτοντας ότι συζήτησε το ζήτημα με τον κ. Ιβάνοφσκι ο οποίος υποστήριξε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου