Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

"Διακανονισμός" του ΙΚΑ προς γνωστό εκπαιδευτικό όμιλο ως το... 2404


Το θέμα  του διακανονισμού …4.700 δόσεων με τελευταία εκείνην του Μαρτίου 2404 (!!!) -δηλαδή σε τέσσερις αιώνες!- που έκανε το ΙΚΑ σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο, έθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτσης στην Βουλή προσκομίζοντας και τον σχετικό πίνακα όπου καταγράφονται οι δόσεις και η χρονολογία.
Κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για τους διακανονισμούς του ΙΚΑ προς τους οφειλέτες του, είπε:

«Αυτή τη στιγμή ένας λαός είναι στα γόνατα. Μια χώρα αιωρείται στην άβυσσο. Μιλάτε για διακανονισμούς μέχρι το 2013 και εγώ έχω στα χέρια μου έγγραφο που αναφέρει δόσεις 4.700, τελευταία δόση στις 31-3-2404.
Αυτά αναφέρει επίσημο έγγραφο».

(το θέμα είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό του Κ.ΒΑΞΕΒΑΝΗ HOTDOC TEYΧΟΣ 10/8-9-2012,σελίδα 25 και ο εκπαιδευτικός όμιλος
είναι τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.Κάθε δόση είναι της τάξης των 167,47)

  Κατασκευασμένο το "επίσημο έγγραφο"
Η απάντηση του ΙΚΑ.
 
Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να αναπαραχθεί ο πέρα για πέρα, εξωπραγματικός, ανεύθυνος και ανυπόστατος ισχυρισμός ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προβεί σε διακανονισμό εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχείρηση σε βάθος χρόνου 400 ετών. Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτόν τον εντελώς ψευδή ισχυρισμό. Για το θέμα αυτό έχει υπάρξει ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο. Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος. Για τους τελευταίους κακόπιστους επαναλαμβάνουμε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας τα παρακάτω: Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013. Σ’ αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της. Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ’ αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δις για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.
Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται. Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια. Αυτή είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε επιτέλους για «κάποιους», η αλήθεια να γίνει κατανοητή.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου