Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Για πρώτη φορά ευρωπαίος υπουργός (ο Δένδιας...) επισκέφθηκε εβραικό οικισμό στα κατεχόμενα...

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δεν έκλεισε μόνο συμφωνία για τις αύρες νερού, που θα χρησιμοποιηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις. Ο υπουργός διέπραξε ένα παιδαριώδες λάθος για Ευρωπαίο υπουργό. Επισκέφθηκε τη βάση εκπαίδευσης των συνοροφυλάκων στο Μπέιτ Χορόν (βλέπε το ντοκουμέντο από το πρόγραμμα επίσκεψης του υπουργού την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου).

Ποιο είναι τώρα το μεμπτό στην όλη υπόθεση, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αθώα για τους μη μυημένους; Η βάση αυτή βρίσκεται σε οικισμό εποίκων που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Είναι η πρώτη φορά που υπουργός δυτικής ευρωπαϊκής χώρας επισκέπτεται εβραϊκό οικισμό στα κατεχόμενα.
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Έλληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης σπάει μια μακρά παράδοση, που τηρούσαν με ευλάβεια οι Ευρωπαίοι υπουργοί και απέφευγαν τις επισκέψεις σε εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα. Ο οικισμός εποίκων  βρίσκεται μεταξύ της Μοντίν και της Ιερουσαλήμ.
Αναμένουμε την απάντηση του υπουργού για το ανφέρ που διέπραξε και βεβαίως την επίσημη αντίδραση της τρικομματικής κυβέρνησης.

από την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου