Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι στο Τ Τ απαντούν στον Στουρνάρα.

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ελέγχων της BlackRock στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών ζητάει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με αφορμή αναφορές του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή για το ΤΤ, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Ας δοθούν τα στοιχεία τώρα, για να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ποιες «συστημικές» τράπεζες βολεύει η απόκρυψη των στοιχείων. Επιπλέον τονίζουμε ότι δεν αμφισβητείται από κανέναν πως το ΤΤ εμφανίζει τις χαμηλότερες επισφάλειες δανείων σε σύγκριση με όλες τις άλλες Ελληνικές τράπεζες», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων του ΤΤ.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΤΤ, με αφορμή τις αναφορές του υπουργού Οικονομικών ερωτούν από πότε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μιας Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο με συμμετοχή ιδιωτών 55% θεωρείται κρατική ενίσχυση.

"Τον Ιούνιο του 2009 το Ελληνικό Δημόσιο συμμετείχε στη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ, με το ποσό των 179 εκατ. ευρώ και όχι με το ποσό των 526,26 εκατ. ευρώ, γιατί κατέχει το 34,04%. Αντίθετα την τελευταία μόνο πενταετία το ΤΤ έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο, πάνω από 3 δισ. ευρώ", αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΤΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου