Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η "απάντηση" του ΣΥΡΙΖΑ για την φωτογραφία με την τούρκικη σημαία στην Ξάνθη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με  δημοσίευμα  (εδώ) [όπου εμφανίζεται ο Τούρκος αντιπρόεδρος να παραλαμβάνει  μια «φωτογραφία» που δείχνει το ρολόϊ της Ξάνθης "στολισμένο" με τούρκικη σημαία ,] αφήνει την ουσία και ασχολείται με το πότε είναι τραβηγμένη η φωτογραφία...


Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου στις 22-09-2012, στοχοποιείται για ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο εκλεγμένος από τους πολίτες της Ξάνθης βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Πέτρα του σκανδάλου αυτή τη φορά είναι μια φωτογραφία, που απεικονίζει το ρολόι της Ξάνθης με μια τούρκικη σημαία, η οποία χαρίζεται από τον πρόεδρο της ΤΕΞ στον αντιπρόεδρο της τούρκικης κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, κατά την επίσημη επίσκεψη του. Το παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν υποψήφιοι βουλευτές και θεσμικοί παράγοντες της Ξάνθης, γεγονός όμως που αποκρύπτεται εσκεμμένως από τους κοινούς συκοφάντες.
Η «ύποπτη» φωτογραφία δεν είναι από την εποχή της τουρκοκρατίας, όπως μας πληροφορούν οι ανιστόρητοι «εκδότες», αλλά από το 1952 κατά την επίσημη επίσκεψη του τότε προέδρου της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ στην Ελλάδα. Αφού επισκέφτηκε τον Πειραιά και διέμεινε 3 μέρες στην Αθήνα, με τη συνοδεία του βασιλιά Παύλου, πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και κατέληξαν στη Ξάνθη. Το ελληνικό κράτος κρέμασε την τούρκικη σημαία στο ρολόι της Ξάνθης ως ένδειξη φιλίας των δύο λαών. Αντίστοιχη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τουρκία.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν τη φωτογραφία τη χάρισαν ως σύμβολο συμφιλίωσης μεταξύ των λαών όπως έγινε το 1952 και μετά ήλθαν τα Σεπτεμβριανά για να επιβεβαιώσουν την μακραίωνα "φιλία" μεταξύ των λαών. Μωρέ ποιόν προσπαθούν να δουλέψουν οι τουρκολάγνοι και εχθροί κάθε τι ελληνικού; Και τέλος μια απορία στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ : τί είναι η ΤΕΞ και γιατί δεν γράφουν αναλυτικά τί σημαίνουν τα αρχικά; Γιατί εμένα μου κάνει το Τ στην αρχή για κάτι σχετικό με την Τουρκία ; Τελικά αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ ή είναι τόσο αρχομανείς και δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο ή είναι συνειδητοί προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή