Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

100% σε ιδιώτες, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΔΙΕ, Ύδρευση και Λιμάνια...

Την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, χωρίς να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή αλλά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «στο πλαίσιο ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού, η κυβέρνηση προχωρά στην επίσπευση της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, διασφαλίζοντας πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον».
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στους παραπάνω φορείς. «Η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Άρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων», αναφέρεται.

http://www.eklogika.gr/news/11002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου