Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έκκληση για την προστασία της χριστιανής που κατηγορείται για βλασφημία στο Πακιστάν

Να προστατεύσει τη μικρή χριστιανή που κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι κάλεσε σήμερα το Πακιστάν η Διεθνής Αμνηστία, ζητώντας παράλληλα να τροποποιηθεί ο νόμος που προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας, νόμος ο οποίος συχνά «αξιοποιείται» από ορισμένους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η Ρίμσα, η ηλικία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί (είναι πιθανώς από 10-16 ετών) και λέγεται ότι πάσχει από τρισωμία (σύνδρομο Ντάουν) συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, κατηγορούμενη για βλασφημίακ, με εξοργισμένους μουσουλμάνους να ζητούν την τιμωρία του κοριτσιού.
Η υπόθεση αυτή δείχνει "την αποσάθρωση του κράτους δικαίου" στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πόλι Τράσκοτ, η διευθύντρια της οργάνωσης για την Ασία.

"Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια της Ρίμσα", πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι "στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέστηκαν άνθρωποι που κατηγορούνταν για βλασφημία".

Ο πακιστανικός νόμος για τη βλασφημία προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για τους παραβάτες. Ορισμένοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συχνά κάποιοι τον χρησιμοποιούν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλα άτομα.
Την Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού και η Τράσκοτ χαιρέτισε την κίνηση αυτή καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63701814

(ΣΗΜ : kolotoubes : Ακόμα η Ένωση Νέων Μουσουλμάνων Ελλάδας «Equal Society» που με την λήξη του ραμαζανιού στο Ολυμπιακό στάδιο μετέφερε
"το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκία"
ΔΕΝ έχει βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης στο κορίτσι...Φαίνεται ότι όλα αυτά τα θέλουν για τις άλλες χώρες, όχι τις δικές τους...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου