Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Χωρίς Ιντερνετ θα μείνουν χιλιάδες μολυσμένα PC τη Δευτέρα

Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer, προειδοποιεί ξανά το FBI.

Για πολλούς μήνες, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις, μέχρι που η σπείρα εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2011.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμένα PC επικοινωνούν με διακομιστές που είχαν στήσει οι χάκερ προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα μολυσμένα συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

- Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον Παγκόσμιο Ιστό. «Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα, επειδή [...] αν βγάζαμε από την πρίζα τις υποδομές των εγκληματιών και τους κλείναμε όλους στη φυλακή, τα θύματα της απάτης θα έμεναν χωρίς Διαδίκτυο» αναφέρει ο Τομ Γκράσο, ειδικός πράκτορας του FBI. «Ο μέσος χρήστης θα άνοιγε τον Internet Explorer και θα έβλεπε το μήνυμα "η σελίδα δεν βρέθηκε"» εξηγεί.

- Οι χρήστες υπολογιστών Windows καλούνται τώρα να επισκεφθούν τις σελίδες
dcwg.org και dns-ok.us, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το DNS Changer.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=465769

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου