Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Μετά την γκάφα του Υπ. Οικ. , παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων...

Δόθηκε τελικά παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όλα τα φυσικά πρόσωπα μέχρι τις 2 Ιουλίου κι έως τις 16 Ιουλίου για τις δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Mέχρι σήμερα περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι εξαιρούνται της υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης, δεν έχουν παραλάβει το κλασικό ετήσιο «γράμμα» της εφορίας με το έντυπο Ε1.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην αποστολή των εντύπων συνδέεται με τη ιδέα του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου από τον Κολωνό στο
Μενίδι ακριβώς την περίοδο όπου θα έπρεπε να τυπώνει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Το πρακτικό
αποτέλεσμα είναι ότι τα έντυπα δεν τυπώθηκαν εγκαίρως και ως εκ τούτου δεν εστάλησαν στους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία περιμένει το χαρτί των εντύπων από την ΥΕΕΑΔ για να τυπώσει με τη σειρά της τα προσωπικά στοιχεία των φορολογουμένων, να τα βάλει σε φακέλους και να τα στείλει, η τελευταία παρτίδα εκτύπωσης 350.000 δηλώσεων έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τελευταία παρτίδα εντύπων θα φτάσει στους φορολογούμενους γύρω στις 10 Ιουνίου -αν δουλέψει ρολόι το σύστημα των ΕΛΤΑ- και η επίσημη προθεσμία κανονικά θα έληγε πέντε μέρες αργότερα.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου