Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Συνεχίζει το παραμύθι ο ΛΑ.ΟΣ με την επιστολή "Πούτιν".

Τη διαμαρτυρία του προς το ΑΜΠΕ εκφράζει, με επιστολή του προς το Πρακτορείο, το ΛΑ.Ο.Σ. για τη δημοσίευση ανταπόκρισης από τη Μόσχα, η οποία αναφερόταν στην επιστολή που εστάλη στον κ. Καρατζαφέρη από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία ο Ρώσος εκλεγμένος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα συγχαρητήρια που του απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., με την ευκαιρία της εκλογής του.
Η επιστολή που υπογράφεται από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.,Χαρίδημο Καλούδη, κάνει λόγο για «αόριστη επίκληση ρωσικών διπλωματικών κύκλων, προκειμένου να διαψεύσει την ύπαρξη επιστολής του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, η οποία διαβιβάστηκε μέσω της διπλωματικής οδού».


Στην επιστολή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. διαμαρτύρεται εντονότατα για την -όπως υποστηρίζει- «αήθη και εκτός ορίων πράξη του ανταποκριτή του ΑΜΠΕ στη Μόσχα», ο οποίος, όπως ισχυρίζεται το ΛΑ.Ο.Σ., «ενώ γνώριζε, όπως άλλωστε όλοι οι δημοσιογράφοι, την ύπαρξη της επιστολής, εντούτοις προχώρησε σκοπίμως σε κατασκευασμένη είδηση (ρωσικοί διπλωματικοί) κύκλοι, με προφανή στόχο να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία της δήλωσης του κ. Καρατζαφέρη».

Η απάντηση του ανταποκριτή του ΑΜΠΕ

Ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, Θ. Αυγερινός, απαντώντας στην καταγγελία του ΛΑ.Ο.Σ., επεσήμανε:
«Δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από τη χθεσινή ανταπόκριση του ΑΜΠΕ σχετικά με την ''επιστολή Πούτιν προς Καρατζαφέρη'', όπου ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι εξηγούν το αυτονόητο: ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε ποτέ να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.

Αν ο κ. Καλούδης ήταν πιο προσεκτικός, θα συνειδητοποιούσε ότι, εκτός από τις ανώνυμες, για τους δικούς τους λόγους, πηγές, μίλησε και επωνύμως ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Α. Ζάνιν, ο οποίος δήλωσε ότι αδυνατεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα περί "επιστολής Πούτιν", γιατί δεν έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα.

Άλλωστε ο καθείς πλέον κατάλαβε ότι δεν υπάρχει ''προσωπική επιστολή Πούτιν'', αλλά τυπική ευχαριστήρια επιστολή του Ρώσου Πρέσβη κ. Τσχικβισβίλι για τα συγχαρητήρια, που είχε αποστείλει στον εκλεγμένο πρόεδρο της Ρωσίας ο κ. Καρατζαφέρης.
Τα περί ''αήθους'' και ''κατασκευασμένης'' είδησης επιστρέφονται στον κ. Καλούδη και επ΄ ευκαιρίας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου και θα ζητήσω την προστασία της ΕΣΗΕΑ για την ασυνήθιστη επίθεση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος σε ασκώντα το λειτούργημά του, δημοσιογράφο».
Πηγή: Eglimatikotita

(δείτε "την επιστολή Πούτιν" -την οποία υπογράφει ο...πρέσβης-
εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου