Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

O Aλγερινός χρησιμοποιήθηκε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και ύστερα δολοφονήθηκε ;

«Αυθεντικά» βίντεο που αντικρούουν τα «μονταρισμένα» με το θάνατο του, υποστήριξε ότι διαθέτει η δικηγόρος της οικογένειας. «Χρησιμοποιήθηκε από τις γαλλικές υπηρεσίες και στη συνέχεια εξολοθρεύτηκε», όπως υποστηρίζει η Αλγερινή δικηγόρος που έχει προσλάβει ο πατέρας του Μοχάμεντ Μέραχ για να προσφύγει κατά των Raid, των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, υποστήριξε σήμερα από το Αλγέρι ότι διαθέτει αποδείξεις για την "εκτέλεση" του σφαγέα της Τουλούζης.

«Διαθέτουμε δύο πανομοιότυτα βίντεο, διάρκειας 20 λεπτών το καθένα, στα οποία ο Μοχάμεντ Μέραχ λέει στους αστυνομικούς: Γιατί με σκοτώνετε; Είμαι αθώος», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ζαχία Μοχτάρι. Η δικηγόρος σκοπεύει εντός των επόμενων ημερών να μεταβεί στη Γαλλία για να καταθέσει αγωγή στα γαλλικά δικαστήρια.

«Άτομα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των γεγονότων και ήθελαν να λάμψει η αλήθεια μου έδωσαν αυτά τα βίντεο», πρόσθεσε η Μοχτάρι, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι αυθεντικά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις της Αλγερινής δικηγόρου.

Σύμφωνα με την Μοχτάρι, ο Μέραχ «χειραγωγήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τις γαλλικές υπηρεσίες και στη συνέχεια εξολοθρεύτηκε για να μην γίνει γνωστή η αλήθεια». Είπε ότι σκοπεύει να παραδώσει στη γαλλική Δικαιοσύνη «έναν πρώτο κατάλογο με τρία ονόματα» ατόμων που «συνεργάζονταν» με τον Μέραχ. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει έναν αξιωματούχο των γαλλικών υπηρεσιών και δύο άλλα άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η δικηγόρος υποστήριξε επίσης ότι ο Μοχάμεντ Μέραχ είχε ζητήσει να μιλήσει με δημοσιογράφους, αλλά δεν του το επέτρεψαν. Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι τα βίντεο που κυκλοφορούν με το θάνατό του είναι «προϊόν μοντάζ».

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ σκοτώθηκε στις 22 Μαρτίου μέσα στο διαμέρισμά του στην Τουλούζη, μετά από πολιορκία 32 ωρών. Στις 11, 15 και 19 Μαρτίου ο νεαρός φέρεται να είχε σκοτώσει επτά άτομα: τρεις αλεξιπτωτιστές, τρεις μαθητές και ένα ραββίνο στην Τουλούζη και το γειτονικό Μοντομπάν.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου