Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η ΔΟΔ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζητεί την άμεση απελευθέρωση του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου Γιουσέφ Αλ Σαγίμπ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών, επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τις δημοσιογραφικές πηγές ενός ρεπορτάζ περί διαφθοράς στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γαλλία.

Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων PJS , που είναι μέλος της ΔΟΔ, δήλωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής από κοινού με τη διπλωματική αντιπροσωπεία στη Γαλλία, υπέβαλλαν μήνυση εναντίον του πολύ γνωστού Παλαιστίνιου δημοσιογράφου, ο οποίος δημοσίευσε το επίμαχο άρθρο στην ιορδανική εφημερίδα «Αλ Γκαντ», όπου εργάζεται. Αρχικά, οι αρχές της Παλαιστίνης κράτησαν τον δημοσιογράφο για δύο μέρες, προσπαθώντας να τον υποχρεώσουν να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του άρθρου, που αποκαλύπτει τη διαφθορά στη διπλωματική αποστολή στο Παρίσι. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να συνεργαστεί και την Τετάρτη με δικαστική απόφαση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών.

«Η προστασία των δημοσιογραφικών πηγών παγκόσμια, αποτελεί βασική αρχή του ελεύθερου ρεπορτάζ. Εάν δεν μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το απόρρητο των δημοσιογραφικών πηγών, τότε θα επιτρέψουμε στους ισχυρούς να διαφύγουν το δημόσιο έλεγχο. Αυτά είναι άσχημα νέα όχι μόνο για την ελευθερία του Τύπου, αλλά και για τη δημοκρατία», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΟΔ, Τζιμ Μπουμέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου