Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μετά τις εκλογές οι μειώσεις σε συντάξεις...

Μετατίθεται για ένα μήνα η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου
Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι αποφασίστηκε παράταση κατά ένα μήνα των μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, που είχαν αποφασιστεί στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες, αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης έχει καλέσει σε σύσκεψη τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις των 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7% θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.
Οι περικοπές, έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου έτους.
Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου