Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Ο Θεόδωρος Λαμπράκης, γιος του ιστορικού αγωνιστή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη αποτελεί αναμφίβολα ηχηρή παρουσία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, όπου καταλαμβάνει την όγδοη θέση, δίνοντας την ευκαιρία στη ΝΔ να κάνει λόγο για μια πρώτη επικοινωνιακή «νίκη».

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πατριωτικό μέτωπο στα ψηφοδέλτιά του, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή από εκείνη του Θεόδωρου Λαμπράκη. Ο πατέρας του, Γρηγόρης Λαμπράκης γιατρός, αθλητής με πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες, πολιτικός μα πάνω από όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1961 βουλευτής με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη».

Στις 21 Απριλίου 1963 αψηφώντας σχετική απαγόρευση της αστυνομίας, πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών, πριν τελικά συλληφθεί και κρατηθεί για μερικές ώρες. Το όνομά του έμελε να γραφτεί στο πάνθεον της Ιστορίας στις 22 Μαΐου του 1963 όταν και μετά το πέρας της συγκέντρωσης για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε δολοφονική επίθεση για να υποκύψει στα τραύματά του λίγες μέρες αργότερα.
newpost

3 σχόλια:

  1. εγω μια απορία εχω , το παλικάρι εκτός απο γιος του λαμπρακη ,ειναι και τιποτε αλλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεννημένος πριν περίπου 50 χρόνια, τελείωσε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Buckingham και απέκτησε Master από το City University. Από το 1991 έως το 2003 διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής σε διάφορες επιχειρήσεις και έκτοτε δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.

    Ο Θεόδωρος Λαμπράκης πήρε το βάφτισμα του πυρός στις τελευταίες δημοτικές εκλογές σε ψηφοδέλτιο προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία, βάζοντας υποψηφιότητα στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με το εκλεγέντα δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση. Ωστόσο, ο ίδιος δεν εξελέγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και απο ροδο βγαινει ΑΓΚΑΘΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή