Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Και σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα οι έρευνες των Τούρκων για πετρέλαιο.

Από τη Ρόδο έως και τα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου εκτείνονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία έδωσε άδεια έρευνας πετρελαίου, όπως φαίνεται και στους χάρτες που δημοσιεύθηκαν χθες στο Φύλλο της Εφημερίδας της τουρκικής Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρα:

" Η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο''.

''Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα''. 
''το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου