Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Αναρρωτικές άδειες μαϊμού σε μετανάστες (κυρίως) για να τα «παίρνουν» από το ΙΚΑ

«Βιομηχανία» αναρρωτικών αδειών, που επιβάρυναν με μεγάλα ποσά το ΙΚΑ, αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός είχε γράψει 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας σε ασθενείς!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν πιστοποιηθεί 11 περιπτώσεις από, πιθανότατα, οκτώ γιατρούς του Ηρακλείου, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες έναντι 100- 200 ευρώ.

Οι αναρρωτικές γράφονταν κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό λάμβαναν την αποζημίωση από το ΙΚΑ, ενώ ανανέωναν ή έπαιρναν την άδεια παραμονής τους σαν εργαζόμενοι.

Παράλληλα, την ίδια ώρα μπορούσαν να εργάζονται και να πληρώνονται χωρίς να τους ασφαλίζει ο εργοδότης. Μάλιστα σε μια μόνο περίπτωση 5μελούς οικογένειας εμφανίζονται όλα τα μέλη με αναρρωτική άδεια, με το μικρότερο ποσό που καρπώθηκαν να φτάνει τα 12.000 ευρώ και το μεγαλύτερο τα 23.000 ευρώ τον χρόνο.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ξενοδοχοϋπάλληλος πήρε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του, μέχρι την ημέρα που προσλήφθηκε ξανά στο ξενοδοχείο που εργάζεται καθώς το ποσό αποζημίωσης για την ασθένεια από το ΙΚΑ είναι κατά πολύ υψηλότερο από το επίδομα ανεργίας.
www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου