Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι μεγαλο-ιδιοκτήτες ακινήτων που ενοικιάζουν κτήρια στο δημόσιο ΔΕΝ πλήρωσαν το τέλος της ΔΕΗ

Η ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου.

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο
Θέμα: Οι μεγάλο-ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν στο δημόσιο και το χαράτσι της ΔΕΗ.
Την ίδια ώρα που
Έλληνες μισθωτοί, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι (!) αγωνίζονται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ ( ώστε να μην τους κοπεί το ρεύμα) οι μεγάλο-ιδιοκτήτες  που νοικιάζουν τα ακίνητά τους στο δημόσιο δεν το έχουν πληρώσει ακόμη.
Το χειρότερο : αυτό το χαράτσι των μεγάλο-ιδιοκτητών το πληρώνουν τελικά οι έλληνες φορολογούμενοι αφού από τα χρυσοφόρα ενοίκια που τους καταβάλει το δημόσιο δεν έχει αφαιρεθεί το χαράτσι της ΔΕΗ ( που, βεβαίως, το πληρώνει ο ενοικιαστής, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο).

Από ενδελεχή έρευνα σε σχετικές εγκρίσεις δαπανών που αναρτώνται στο διαδίκτυο εντοπίστηκαν ελάχιστες περιπτώσεις αφαίρεσης του χαρατσιού της ΔΕΗ από το ενοίκιο που καταβάλει το δημόσιο σε μεγάλο-ιδιοκτήτες.
Μια τέτοια είναι η με αριθμό πρωτοκόλλου 316/ 07-12-11 έγκριση δαπάνης από την «Αρχή διασφάλισης ποιότητας στην ανώτερη εκπαίδευση» η οποία αφαιρεί κανονικά το χαράτσι της ΔΕΗ ( 6.643 ευρώ ) από το ενοίκιο ( 14.160 ευρώ τον μήνα) το οποίο καταβάλει για το κτίριο στο οποίο στεγάζεται.

Δυστυχώς φαίνεται να είναι και η μοναδική περίπτωση συμμόρφωσης με την διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού ο οποίος στις 10-10-11 ( απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου ) διαβεβαίωνε ότι οι μεγάλο-ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν κτίρια στο δημόσιο θα πληρώσουν κανονικά το χαράτσι της ΔΕΗ.

Έτσι στις 01/12/11 το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε το ιλιγγιώδες ενοίκιο των 180.882 ευρώ τον μήνα στην γνωστή εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ , ιδιοκτήτρια του κτιρίου της οδού Πειραιώς 70 όπου στεγάζεται το ΣΔΟΕ ,  χωρίς ,όπως φαίνεται από το σχετικό παραστατικό , να αφαιρέσει το χαράτσι της ΔΕΗ !


Και πάλι το Υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε στις 01/12/11 μηνιαίο ενοίκιο 13.772 ευρώ για δύο υπόγειες αποθήκες (!) στην οδό Αντιγόνης 99 στην εταιρία ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΟΠΙ ΑΕ, ιδιοκτήτρια των αποθηκών αυτών (όπου φυλάσσεται υλικό του ΣΔΟΕ !)

Και σε αυτή την περίπτωση δεν αφαιρέθηκε το χαράτσι της ΔΕΗ.
Όπως, λοιπόν, προκύπτει από τις σχετικές εγκρίσεις δαπανών οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο στην συντριπτική πλειοψηφία των χρυσοφόρων ενοικίων  τα οποία πληρώνει το δημόσιο στους μεγάλο-ιδιοκτήτες , το χαράτσι της ΔΕΗ δεν έχει αφαιρεθεί.
Ερωτάται ο Υπουργός:

1.   Σε πόσα και σε ποιά από τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζει το δημόσιο έχει αφαιρεθεί  από το ενοίκιο που καταβάλλεται  στους ιδιοκτήτες το χαράτσι της ΔΕΗ;

2.   Σε πόσα και σε ποία από τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζει το δημόσιο έχει γίνει μείωση του ενοικίου κατά 20% όπως προβλέπει ο Νόμος 4002/2011και όπως ισχυριζόταν ο υπουργός στην απάντηση του ( σε σχετική ερώτησή μας) στις  10-10-11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου