Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

H κοροϊδία συνεχίζεται: 154.000.000 σε "αντιστασιακούς" σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή...(πίνακες με ανήλικους "ήρωες" της Εθνικής Αντίστασης)

70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης εξακολουθούμε να πληρώνουμε την « βιομηχανία παραγωγής αντιστασιακών» του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας ΄80 (επί Παπανδρέου) και ΄90 (επί Σημίτη).
Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο … 154.000.000 ευρώ.





Σύμφωνα με τον Σαχινίδη (βουλή Αύγουστος 2011) οι συντάξεις στους "αγωνιστές" κοστίζουν γύρω στα 13.000.000 τον χρόνο άρα τα υπόλοιπα ,περίπου 140.000.000 πηγαίνουν στους ανάπηρους εμφυλίου πολέμου 1946-1949 .
Πόσοι είναι; Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί.





Αν απορείτε με τους μεγάλους αριθμούς ζώντων "αντιστασιακών", δείτε παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες όπου οι περισσότεροι αναγνωρισθέντες "αντιστασιακοί" ,κατά την διάρκεια της κατοχής ήταν ...νήπια ή παιδιά 10 ή 12 ετών...







upd 22/2/2012

Ανάπηρος πολέμου με… Corvette



6 σχόλια:

  1. Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ , ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ. ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ. ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠ΄ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ.ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΣ.ΚΑΙ Μ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΗΓΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τα παράσημα δεν ήταν αποδεικτικό στοιχείο...
    Διάβασε κι αυτό (ίσως το ξέρεις αφού έχεις ασχοληθεί):
    με την δεύτερη
    " φουρνιά" "αντιστασιακών" για όσους δεν είχαν τα απαραίτητα στοιχεία αρκούσε μια δήλωση από 2 ήδη αναγνωρισθέντες...
    Τα στοιχεία με τους σχετικούς νόμους (και αρκετα άλλα) θα προσπαθήσω να τα βάλω σε προσεχή ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι σκοτώθηκαν αντιστεκόμενοι πήραν το γνωστο ελληνικό παρ'ασημο φίλε Κώστα (Ο παππούς μου είναι μέσα σ'αυτούς - και τα κόκκαλά του απαξιώνονται ακόμα από την ΕΛΛΑΣ μετά από 71 χρόνια ....)

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παππούς σου(και ο πατέρας μου) όταν πολεμούσαν δεν είχαν στο μυαλό τους καμία ...σύνταξη.

    Αν με το "κόκκαλα απαξιώνονται" εννοείς τους νεκρούς που έμειναν στην Αλβανία , νόμιζα ότι είχε γίνει κάτι.Λάθος κάνω;

    Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάω ένα στοίχημα ότι πολλοί από τους πολιτικούς βρίσκονται πίσω από πρόσωπα που παίρνουν αυτές τις συντάξεις. Πάντως, όπως και να έχει, η υπόθεση είναι γελοία. Δεν ξέρω εαν έπεσε στην αντίληψή σας μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Αθήνα, αν δεν απατώμαι, η οποία έδειχνε μια Chevrolet Corvette με πινακίδες ανάπηρου πολέμου...CORVETTE! Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν; Α ρε πόσοι υπεύθυνοι συνταξιοδοτικών ταμείων και πολιτικοί "τσιμπάνε" παρόμοιες συνταξούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σίγουρο ότι πίσω από αυτές τις συντάξεις βρίσκονται πολιτικοί,δήμαρχοι και κοινοτάρχες.Όχι ότι εισπράτουν οι ίδιοι σύνταξη αλλά για τα κομματικά οφέλη.

      Για την φωτογραφία, δεν το ήξερα, θα ψάξω να την βρώ και να την βάλω στην ανάρτηση.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή