Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Το υπουργείο Παιδείας ξεχνάει (ευτυχώς) τα περί "λαϊκίστικης προπαγάνδας" και σχεδιάζει πρόγραμμα διανομής κουπονιών στους µαθητές.

Όταν ,πριν 2 μήνες, είχαν εμφανιστεί δημοσιεύματα για κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία, το υπουργείο τα είχε χαρακτηρίσει "προπαγάνδα" συνδυάζοντάς τα με τις καταλήψεις.

(απόσπασμα από ανακοίνωση του υπουργείου στις 13/10/2011:

Κάποιοι επιχειρούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσουν με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία και  βάζουν λουκέτα και αλυσίδες παρακωλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
Τώρα κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές.)

Σήμερα το ΒΗΜΑ γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες  το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει πρόγραμμα διανομής κουπονιών στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων.

Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.

Η υπουργός (και οι συνεργάτες της) αρχίζουν να προσγειώνονται στην πραγματικότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου