Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δικαιώθηκε πολίτης για τα λάθη στο τέλος ακινήτων

Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας ήρθε η πρώτη δικαίωση για τα λάθη στο τέλος ακινήτων. Με προσωρινή διαταγή του το Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης σε καταναλωτή, στον οποίο είχε εστάλη λάθος λογαριασμός.

Η απόφαση διευκρινίζει ότι ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό μόλις διορθωθούν τα λάθη.

Η οικογένεια είχε εξοφλήσει το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος και τα πάγια τέλη, δηλαδή:δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Αρνήθηκε, ωστόσο, να καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος ακίνητης περιουσίας, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια. Στην αγωγή η οικογένεια κάνει λόγο για “εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων”, που ανέρχεται σε 2.235,60 ευρώ.
 
“Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται απόφαση - οδηγός για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου