Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία.Δεν υπάρχει ούτε ένας κλάδος εργαζομένων που να συμφωνεί μαζί σας.

'Oλες αυτές τις μέρες, σήμερα, αύριο, η Ελλάδα απεργεί και διαδηλώνει. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα αγωνιούν, ανησυχούν, φοβούνται για το εισόδημά τους, για την οικογένειά τους, για τα παιδιά τους. Ξέρετε τι λένε; Αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτό που λέμε κι εμείς: Φτάνει πια, πάρτε πίσω το νομοσχέδιό σας.
 Σας το φωνάζουν όλοι, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα λιμάνια, στην Πολιτική Αεροπορία, στις Τράπεζες, σας το φωνάζουν οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δάσκαλοι, καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Πάρτε το πίσω λένε, πάρτε το πίσω,  φτάνει πια. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία.
 Αλλά εσείς βέβαια κωφεύετε, αφήνετε τις πόλεις να πνίγονται στα σκουπίδια, τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, τις επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς ρευστό στο Ταμείο τους. Οχυρώνεστε πίσω από τον αυταρχισμό σας, πίσω από τα ΜΑΤ, τους απεργοσπαστικούς κομματικούς μηχανισμούς, τις δικαστικές διώξεις των απεργών, την ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας. Δεν ακούτε, δεν καταλαβαίνετε την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας και δεν υπάρχει ούτε ένας κλάδος εργαζομένων, ούτε ένας κλάδος εργαζομένων που να συμφωνεί μαζί σας.
Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο. Τι θα τους πείτε;


 18/3/2008  Βουλή
         ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου