Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Η είδηση για τους κουραμπιέδες με… κοκαΐνη, ήταν απλά μια πλάκα!

Ξεμπρόστιασμα «σοβαρών» ΜΜΕ από χιουμοριστικό site

Περίεργα παιχνίδια που παίζει η μοίρα καμιά φορά… Ειδικά όταν πρόκειται για μια είδηση που μετέδωσαν πάμπολλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρουσιάζοντάς την χωρίς κάν να μπουν στον κόπο κάποιοι δημοσιογράφοι αν την διασταύρωσουν και να την επυβεβαιώσουν με ένα απλό τηλεφώνα στην Αστυνομία.

Η ιστορία αρχίζει ως εξής...

Σε παταγώδη αποτυχία κατέληξε το καλοσχεδιασμένο κόλπο μιας σπείρας στην Ελλάδα να διακινήσει κοκαΐνη κρυμμένη ως ζάχαρη άχνη σε κουραμπιέδες κι αυτό γιατί οι κουραμπιέδες κατέληξαν να μοιράζονται σε… κηδεία!

Όλα ξεκίνησαν όταν συμμορία Βουλγάρων εμπόρων ναρκωτικών σκέφθηκε να διακινήσει κοκαΐνη «κρυμμένη» ως ζάχαρη άχνη πάνω σε κουραμπιέδες. Ένα από τα μέλη της σπείρας εργαζόταν σε ζαχαροπλαστείο της Αττικής, οπότε όλα ήταν μελετημένα και… ελεγχόμενα. Η κοκαΐνη τοποθετήθηκε πάνω στους κουραμπιέδες και… από εκεί και πέρα όλα στράβωσαν.

Γραφείο τελετών από τα Βόρεια Προάστια παρήγγειλε για κηδεία που είχε αναλάβει μία παρτίδα κουραμπιέδες και η διεύθυνση του ζαχαριπλαστείου έστειλε κατά λάθος (αφού δεν γνώριζε) τους κουραμπιέδες με την κοκαΐνη στο γραφείο τελετών με αποτέλεσμα η κηδεία να μετατραπεί… σε πάρτυ!

Ο υπεύθυνος του γραφείου ενημέρωσε την αστυνομία η οποία σε έφοδο της στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής βρήκε την υπόλοιπη ποσότητα κοκαΐνης, ενώ συνελήφθη ο δράστης ο οποίος ομολόγησε και οδήγησε την αστυνομία και στα λοιπά μέλη της σπείρας.
Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 60 κιλά κοκαΐνης...

Πάρα πολλά ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ελλάδα έσπευσαν την Τετάρτη να αναδημοσιεύσουν την είδηση, χωρίς ωστόσο να ερευνήσουν για την εγκυρότητά της.

Και η πικρή πραγματικότητα απέδειξε ότι η συγκεκριμένη είδηση βρίσκεται αναρτημένη εδώ και μία εβδομάδα σε ελληνικό χιουμοριστικό site, μαζί με την αποκάλυψη πως το ότι το iPhone είναι έργο εξωγήινης τεχνολογίας και μια έρευνα που σχετίζει τη στενότητα του γυναικείου κόλπου με την ανατομία του αυτιού.

Όπως καταλαβαίνετε, με το που το συνειδητοποίησηαν οι υπέυθυνοι κάποιων ΜΜΕ που το αναδημοσίευσαν, προχώρησαν στην αφαίρεσή της με ορισμένους από αυτούς να έχουν την ευθιξία και το θάρρος να παραδεχτούν το λάθος τους και να ζητήσουν συγγνώμη από τους αναγνώστες τους...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου