Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Ελβετός πολιτικός ζητάει από την δικαιοσύνη της χώρας του να συλληφθεί ο Κίσινγκερ ως εγκληματίας αν πάει στην Ελβετία για την συνεδρίαση της Bilderberg

Ο Ελβετός πολιτικός Dominique Baettig , σημαντικό μέλος του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας, ζήτησε από τις ομοσπονδιακές αρχές να συλλάβουν τον Χένρι Κίσινγκερ ως εγκληματία πολέμου, αν παραστεί στην συνάντηση της λέσχης  Bilderberg την Πέμπτη, στο ξενοδοχείο Suvretta House στο St Moritz.

Ο Κίσινγκερ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και αργότερα Υφυπουργός των ΗΠΑ, έχει κατηγορηθεί  ως                   συνένοχος σε μια                  σειρά           εγκλημάτων          πολέμου στην Ινδοκίνα, το Μπαγκλαντές, τη Χιλή, την Κύπρο και το Ανατολικό Τιμόρ.


Ο συγγραφέας Christopher Hitchens υποστηρίζει  πώς ο Κίσινγκερ είχε εγκρίνει  βομβαρδισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων, καθώς και την χρήση του θανατηφόρου χημικού Agent Orange. Ο Telford Taylor, πρώην διευθύνων σύμβουλος στις δίκες της Νυρεμβέργης, δήλωσε ότι ο Κίσινγκερ διέπραξε εγκλήματα πολέμου, δίνοντας διαταγή να βομβαρδιστούν χωριά του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του πολέμου.


κλικ για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου