Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ομπάμα προς τον πρόεδρο των Σκοπίων: Θα μιλήσω στον Παπανδρέου για το θέμα της ονομασίας ξανά

(μετάφραση από το "Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων". Έχω διατηρήσει την ονομασία "Μακεδονία" για να γίνει καλύτερα αντιληπτό και το πνεύμα των δηλώσεων Ομπάμα...)

Βαρσοβία, 28 Μαΐου 2011 (MIA) - Ο Πρόεδρος Gjorge Ιβάνοφ πήρε μέρος αργά την Παρασκευή στο δείπνο εργασίας των συμμετεχόντων στην. συνεδρίαση των προέδρων κρατών της Κεντρικής Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

 Ο Ιβανόφ τόνισε ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει πρόσθετη προϋπόθεση για την ένταξη του ΟΗΕ, καθώς επίσης και η μόνη χώρα που έχει πρόσθετη προϋπόθεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ένταξη στην ΕΕ, λέγοντας ότι η προϋπόθεση αυτή είναι παράλογη και γελοία.

"Ως χώρα  πληρούμαι όλες οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τη συνέχιση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της ένταξης στην ΕΕ . Η Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν η μόνη χώρα που προέκυψε από την πρώην Γιουγκοσλαβία χωρίς συγκρούσεις και πολέμους», τόνισε ο Ιβανόφ.

 
"Η Δημοκρατία της Μακεδονίας θέλει μια μια λύση.Η Μακεδονία απέδειξε εποικοδομητικό πνεύμα  πριν από τη σύνοδο του Βουκουρεστίου. Ο Παπανδρέου θα πρέπει να βοηθήσει στην πραγματοποίηση συγκεκριμένου βήματος προς τα εμπρός», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα δήλωσε:
 «Η Μακεδονία είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Όποτε έχω συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Μακεδονίας, μιλάμε για το θέμα του ονόματος. Αυτό με απογοητεύει. Σας υπόσχομαι Πρόεδρε Ιβάνοφ ότι θα μιλήσω και πάλι με τον Παπανδρέου για το θέμα. Πιστεύω ότι είναι επίσης έτοιμος για την λύση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου