Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μικροπανικός στην Ρώμη από την πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό σήμερα

romi 300x198 Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό σήμερα στη ΡώμηΜεγάλος σεισμός προβλέπετε σήμερα στη Ρώμη. Αυτή ήταν η πρόβλεψη ενός Ιταλού  επιστήμονα, του Ραφαέλε Μπεντάντι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών το 1979.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του, στις 11 Μάιου 2011, θα γίνει ένας πολύ μεγάλος σεισμός στη Ρώμη.
Η είδηση αυτή, όπως ανακοινώνει το Reuters,  έχει απασχολήσει πολύ το Ιντερνέτ και τα blogs, ειδικά, τις τελευταίες ημέρες κάνοντας αρκετούς Ιταλούς να απομακρύνονται από την πρωτεύουσα.

Η δημόσια τηλεόραση Rai μέσω ρεπορτάζ έχει προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και η Πολιτική Προστασία εκδίδει ανακοινώσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ενδίδουν στον πανικό.
Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούπλικα φιλοξενεί στις σελίδες την ανησυχία των κατοίκων της πόλης.
Ο μπάρμαν Φάμπιο Μενγκαρέλι αναφέρει: “Εγώ θα πω στο αφεντικό μου ότι έχω ραντεβού στο γιατρό. Αν είναι να πεθάνω, θέλω να πεθάνω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Νομίζω το ίδιο θα κάνουν και άλλοι”.
Η σεφ Τάνια Κοτορομπάι δηλώνει, επίσης, ότι θα πάρει ρεπό και θα φύγει για την εξοχή. “Δεν ξέρω αν το πιστεύω πραγματικά αλλά μπαίνω στο Ίντερνετ και διαβάζω διάφορα και τελικά αγχώνομαι” λέει.
Αν και πολλές φορές τέτοιες προβλέψεις έχουν βγει λανθασμένες, είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των Ιταλών αφού είναι νωπές οι μνήμες από τον πρόσφατο σεισμό στη L’Aquila, όπου και έχασαν τη ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι και που έγινε αισθητός και στη Ρώμη.
Rafaelle 300x282 Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό σήμερα στη Ρώμη
Έτσι δικαιολογημένα αυτές τις μέρες  το όνομα του Ραφαέλε Μπεντάντι έχει χιλιοειπωθεί. Ο άνθρωπος αυτός θεωρούσε ότι οι σεισμοί μπορούσαν να προβλεφθούν με ακρίβεια με παρατήρηση των πλανητών, του ήλιου και της σελήνης.
Το 1923 προέβλεψε σεισμό στην Αδριατική για τις 2 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Έπεσε έξω μόλις δύο ημέρες και η Corriere Della Sera τον είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο “Ο άνθρωπος που προβλέπει τους σεισμούς”.
onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου